Home Politic Patriciu, in audienta la Tariceanu

Patriciu, in audienta la Tariceanu

DISTRIBUIŢI

Presedintele grupului Rompetrol, Dinu Patriciu, a trecut ieri pe la Palatul Victoria. Nu a fost o vizita obisnuita: omul de afaceri a recunoscut ca a cerut sa fie primit in audienta de premierul Calin Popescu Tariceanu. Se poate spune ca descinderea lui Patriciu la sediul guvernului a fost regizata pana in cele mai mici amanunte: s-a suprapus cu negocierile dintre echipa guvernamentala si reprezentantii sindicatelor din invatamant si a -coincis- cu prezenta in zona a numerosi jurnalisti.

Dupa ce a stat aproximativ doua ore in cladirea executivului si doar jumatate de ora in compania colegului de partid, Patriciu a vorbit si despre scopul vizitei: o audienta. Discutiile s-au canalizat, dupa cum a declarat tot Patriciu, pe -chestiuni legate de necesara prezumtie de nevinovatie in anchetarea cazului Rompetrol- precum si pe -scurgerile de informatii din Parchet catre societatile comerciale- care -se considera in competitie- cu grupul pe care il conduce. Omul de afaceri a mai precizat ca a solicitat o intrevedere similara si presedintelui Traian Basescu.

Printr-un comunicat -subtire-, premierul a declarat ca va transmite punctul de vedere exprimat de Dinu Patriciu privind anchetarea Rompetrol catre ministrul justitiei, in vederea unei informari a Consiliului Superior al Magistraturii.

In plin scandal al telefoanelor, omul de afaceri Dinu Patriciu si-a facut ieri aparitia la sediul guvernului. Momentul a fost ales cu grija: taman cand presedintele Grupului Rompetrol -trecea- pe la prietenul sau Calin Popescu Tariceanu, o echipa guvernamentala negocia de zor cu sindicalistii din invatamant. Zona Palatului Victoria era intesata de jurnalisti, dornici sa afle rezultatul negocierilor, iar Patriciu nu s-a ferit deloc de ei. Mai mult, le-a declarat ca a solicitat sa fie primit in audienta de premier si de presedintele Traian Basescu pentru a lamuri cateva chestiuni legate de ancheta din dosarul Rompetrol.

Dinu Patriciu, seful grupului Rompetrol, s-a intalnit, ieri, la Palatul Victoria cu premierul Calin Popescu Tariceanu pentru a discuta -chestiuni- legate de ancheta in cazul Rompetrol. -Am venit si am cerut o audienta pentru a discuta chestiuni legate de necesara prezumptie de nevinovatie in anchetarea cazului Rompetrol, precum si scurgerile de informatii din Parchet catre societatile comerciale care se considera in competitie cu noi-, a declarat Patriciu la iesirea din Palatul Victoria.

O audienta similara i-a fost solicitata si presedintelui Traian Basescu. Chestionat in legatura cu un eventual raspuns al Controceniului, Patriciu a replicat sec: -Nu pot sa comentez-.

Surse guvernamentale ne-au declarat ca omul de afaceri nu a beneficiat de compania primului-ministru Calin Popescu Tariceanu mai mult de jumatate de ora, chiar daca s-a aflat in cladire aproape doua ore. Dincolo de declaratiile facute de Patriciu la cald, aceleasi surse au precizat ca intalnirea acestuia cu premierul a avut ca -mobil- discutarea modului in care va reactiona grupul Rompetrol in cadrul proceselor pe care intentioneaza sa le deschida statului roman in instanta.

Seful grupului Rompetrol a declarat saptamana trecuta ca premierul Tariceanu a sunat la procurorul general Ilie Botos atunci cand cazul sau era de competenta judecatorului, iar interventia prim-ministrului nu putea sa influenteze in nici un fel justitia.

Tariceanu informeaza Ministerul Justitiei

Conform unui comunicat dat publicitatii de Biroul de presa al guvernului, premierul Calin Popescu Tariceanu va transmite punctul de vedere exprimat de Dinu Patriciu privind anchetarea Rompetrol catre ministrul justitiei, in vederea unei informari a Consiliului Superior al Magistraturii.

-Primul-ministru a luat nota de cele prezentate si va transmite cele semnalate catre ministrul justitiei in vederea unei informari a Consiliului Superior al Magistraturii-, se arata intr-un comunicat al Biroului de Presa al guvernului.

Sursa citata mai precizeaza ca, in cursul audientei, presedintele Rompetrol a informat ca a solicitat o audienta pe aceeasi tema si presedintelui Traian Basescu. Administratia prezidentiala nu a confirmat ca ar cunoaste ceva despre acest subiect.

CSM continua ancheta

Tot ieri s-a derulat inca un episod in scandalul telefoanelor. Ancheta inspectorilor Consiliului Suprem al Magistraturii, referitoare la telefonul primit de procurorul general Ilie Botos de la premierul Tariceanu, continua.

-Cercetarile sunt in curs. Au avut loc discutii cu procurorul general, cu procurorul sef de la Departamentul National Anticoruptie, cu procurorii sefi de sectie si sefi de birou. In cursul acestei saptamani vor mai fi discutii cu procurorii care instrumenteaza cazul respectiv si speram sa avem un raspuns pana la sfarsitul acestei saptamani. Ne intereseaza si semnificatia acestor telefoane, in ce masura ele au existat si, daca au existat, in ce masura au fost de natura sa influenteze actul de justitie-, a declarat ieri presedintele CSM, Dan Lupascu.

Morar nu l-ar informa pe Basescu

Tot ieri, de aceasta data la iesirea de la audierile Comisiei de abuzuri din Camera Deputatilor, procurorul-sef al DNA, Daniel Morar, intrebat cum ar fi reactionat daca premierul Tariceanu l-ar fi sunat, Morar a raspuns: -Nu stiu. O sa vad cand o sa ma sune. Sper sa nu se mai intample chestia asta-. Chestionat de jurnalisti daca, in cazul in care va fi sunat de Tariceanu, il va informa pe presedintele Basescu, procurorul-sef al DNA a afirmat: -Asta categoric nu-. El a adaugat ca problema nu este ca el sa sune.

-Eu sper sa inteleaga politicienii ca nu au nici o cadere sa-i sune pe procurori, ca sunt ei procurori generali, ca sunt procurori simpli. Dar, important este ca noi sa nu-i sunam pe ei-, a precizat Daniel Morar.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.