Home Politic Pe scurt

Pe scurt

DISTRIBUIŢI

Demitere

Legaturile liberalo-democrate s-au rupt in comuna doljeana Cosoveni. Si asta dupa ce primarul democrat Ilie Dumitru l-a demis pe viceprimarul liberal Constantin Stanescu. Demiterea viceprimarului liberal a provocat reactia vehementa a presedintelui PNL Dolj, Mario Ovidiu Oprea. Acesta este de parere ca demersul primarului democrat este unul ilegal, iar democratii au beneficiat de sprijinul PSD pentru a-l inlatura pe viceprimarul PNL. -Consider ca este o incalcare grava si premeditata atat a legii, cat si a protocolului Aliantei D.A. PNL-PD-, a declarat, ieri, Mario Ovidiu Oprea. In replica, primarul comunei Cosoveni, Ilie Dumitru, sustine ca l-a demis legal pe viceprimar, pentru ca acesta nu isi facea treaba. -Daca e hotararea nelegala, numai corpul de control al prefectului poate sa spuna asa ceva. Sunt 42 de legi pe care ar trebui sa le respecte si nu si-a indeplinit atributiile. Este vorba de controlul in constructii, controlul de alimentatie, amenajarea strazilor, sa dea avertizari oamenilor-, a declarat primarul democrat. (T.G.)

Restituire

Banii inapoi! Asta este cererea senatorului PRM Gheorghe Funar catre doi fosti membri ai CNSAS, Andrei Plesu si Horia Roman Patapievici, dar si catre actualul membru al Colegiului, Mircea Dinescu. Senatorul peremist a cerut celor trei sa restituie sumele de bani pe care le-ar fi incasat sub forma de indemnizatie pentru sedintele CNSAS de la care ar fi lipsit -Am constatat, din rapoartele de activitate ale CNSAS din perioada 2000-2004, ca Mircea Dinescu este campion al absentelor. A avut, in aceasta perioada, 111 absente de la sedinte si 87 de prezente. Cu toate acestea, si-a primit indemnizatiile integral-, a spus Funar, care a subliniat ca intr-o situatie asemanatoare se afla si Horia Patapievici si Andrei Plesu, cu peste 100 de absente fiecare.

Asigurari

Pana la 1 ianuarie 2007, romanii ar putea scapa de obligativitatea obtinerii vizei pentru calatoria in Marea Britanie. Ambasadorul britanic la Bucuresti, Robin Barnett, a reiterat ieri faptul ca regimul de vize al Marii Britanii pentru romani va fi ridicat inainte de momentul aderarii la UE al tarii noastre. Si aceasta deoarece romanii vor beneficia de dreptul privind libera circulatie a persoanelor imediat dupa integrare. Deocamdata, o data sigura nu a fost oferita de oficialul britanic. Eliminarea vizelor nu inseamna ca romanii vor putea da navala in Marea Britanie pentru a munci. Guvernul de la Londra pregateste o serie de restrictii pentru a pune frana dupa 1 ianuarie 2007 romanilor care vor sa munceasca in Marea Britanie. Restrictiile vor fi cunoscute pana la sfarsitul lunii octombrie. Restrictiile pot fi impuse pentru maximum cinci ani, dar o reevaluare a acestor norme se poate face oricand. (T.G.)

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.