Home Politic Ponta: Articolul 30 din Constituție cea mai puternică lectură, azi

Ponta: Articolul 30 din Constituție cea mai puternică lectură, azi

DISTRIBUIŢI

Premierul Victor Ponta afirmă, într-o postare pe Facebook, că articolul 30 din Constituție referitor la libertatea de exprimare este, în opinia sa, „poate cea mai puternică lectură” de parcurs cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei.

În postarea de duminică, premierul precizează, totodată, că jurnaliștii pot conta pe sprijinul său în construirea unei agende publice „cu respect pentru argumente și cetățeni”.

„Cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, le urez tuturor colegilor din presă, inclusiv celor care mă critică indiferent ce fac, mult succes în munca lor! Avem împreună datoria să ajutăm la ridicarea societății românești, inclusiv prin calitatea dezbaterii publice și puteți conta pe mine în construirea unei agende publice constructive, cu respect pentru argumente și cetățeni. Articolul 30 din Constituția României privind libertatea de exprimare este, poate, cea mai puternică lectură pe care o putem parcurge cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei”, scrie Ponta pe Facebook.

ARTICOLUL 30 din Constituția României prevede că:
„(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisă.

(3) Libertatea presei implică şi libertatea de a înfiinţa publicaţii.

(4) Nici o publicaţie nu poate fi suprimată.

(5) Legea poate impune mijloacelor de comunicare în masă obligaţia de a face publică sursa finanţării.

(6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine.

(7) Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri.

(8) Răspunderea civilă pentru informaţia sau pentru creaţia adusă la cunoştinţă publică revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestării artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, în condiţiile legii. Delictele de presă se stabilesc prin lege.”

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.