Dupa doua ore si jumatate de audieri la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase, a declarat ca -asa-zisele- stenograme, de fapt, nu exista, pentru ca la sedintele partidului nu s-au facut astfel de inregistrari.
-O singura fraza ar fi trebuit sa contina raspunsul meu fata de intrebarile procurorilor: Nu exista inscrisuri in care sa se fi consemnat discutiile din sedinte-, a spus Adrian Nastase, citat de Mediafax.
Precizand ca s-a prezentat la Parchet in calitate de martor, liderul PSD a spus ca, de fapt, stenogramele, distribuite cu numai cinci zile inainte de vot, constituie un instrument al campaniei electorale, facand parte dintr-o -campanie mincinoasa de fraudare morala a alegerilor-, in aceeasi categorie intrand si acuzatiile de fraudare masiva privind utilizarea unui soft masluit pentru numararea voturilor.
Nastase nu a pierdut prilejul sa sara in apararea colegilor sai de partid, luati in colimatorul justitiei in dosarul stenogramelor, Rodica Stanoiu si Florin Georgescu, care au fost pusi deja sub acuzare: -Nu sunt un foarte bun specialist in materie de procedura penala. Mi se pare incorect fata de colegii mei, in conditiile unei delatiuni, sa declansezi o astfel de procedura, neexistand proba clara de autenticitate a acestor materiale-. -Sper sa inchidem cat mai curand acest dosar rusinos al unei campanii electorale murdare, care a dus la o solutie imorala si care continua cu o guvernare incompetenta-, a continuat Nastase, care a venit si cu o posibila interpretare, neoficiala, a modului in care au fost -create- aceste stenograme, despre care pesedistul spune ca nu le-a citit, dar ca, probabil, o s-o faca atunci cand va iesi la pensie: -Neoficial, nu stiu… ce se poate. Poate au mers la o cafenea trei colegi, poate au scris, povestit din jurnalul de bord al unui navigator, al unui capitan de cursa lunga-.
Pe de alta parte, peremistul Vadim sustine ca Dan Matei Agathon este persoana care a facut publice stenogramele, afirmatie pe care fostul ministru o califica vehement drept -o prostie-.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane