Home Politic Primarul sectorului 4 ia bani de la Educație să schimbe bordurile

Primarul sectorului 4 ia bani de la Educație să schimbe bordurile

DISTRIBUIŢI

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță e de la PSD, partidul care îl menține ca ministru al Educației pe agramatul Liviu Pop. În spiritul luptei de partid cu Sănătatea și Învățământul, primarul Băluță mai dă o lovitură sistemului de educaţie.

Platforma civică PACT pentru România consideră că deciziile Primăriei Sectorului 4 de a renunţa la serviciile de pază din şcoli şi grădiniţe şi de a reduce bursele elevilor sunt măsuri iresponsabile.
După gestionarea dezastruoasă a începutului de an şcolar de către Guvernul PSD (elevii de clasa a 5-a au început şcoala fără manuale, învăţând după improvizaţia numită “compendiu”, manualele auxiliare au fost interzise) şi greşelile (sau erorile?) de exprimare ale ministrului Liviu Pop, PSD dă încă o lovitură sistemului de educaţie prin primarul sectorului 4, Daniel Băluţă.
În acest an şcolar, preşcolarii şi elevii din Sectorul 4 al Capitalei nu vor mai fi păziţi de personal specializat, pentru că Primăria a renunţat la contractele cu firmele de pază, invocând sumele prea mari plătite. De asemenea, sub acelaşi pretext, primarul sectorului 4 a decis reducerea burselor astfel: bursa de merit – de la 350 lei/lună, la 200 de lei/lună, bursa de studiu – de la 300 de lei, la 100 de lei, bursa de performaţă, de la 500, la 400 de lei.
Decizia luată de domnul primar Daniel Băluţă demonstrează încă o data că, pentru PSD, educaţia se află la coada priorităţilor. În sectorul 4 s-a dovedit în schimb urgentă înlocuirea bordurilor (a celor din granit cu cele de beton şi a celor de beton cu cele din granit).
PACT consideră că soluţiile propuse de Primarul sectorului 4 sunt nepotrivite şi îi adresează în acest sens domnului primar Băluţă următoarele întrebări:
1. Cine se va asigura de acum înainte că persoanele neautorizate nu vor avea acces în şcoli?
2. Ce fel de semnal se transmite prin reducerea burselor şi cum se justifică această măsură?
3. Cine va avea responsabilitatea soluţionării cazurilor de violenţă în şcoli între elevi sau între elevi şi profesori? Menţionăm că, potrivit statisticilor, 3 din 10 copii sunt ameninţaţi cu bătaia sau lovirea de către colegi.
4. Este decizia de a renunţa la contactele cu firmele de pază una definitivă provizorie? Ne manifestăm speranţa ca situaţia creată să nu reprezinte de fapt pretextul pentru angajarea, pe ultima sută de metri, a unei firme de pază “preferate” de actuala adiminsitraţie a Sectorului 4. PACT pentru România va monitoriza contractele pe care Primăria Sectorului 4 le va încheia în viitor cu firmele de profil.
Totodată, PACT îşi manifestă sprijinul faţă de asociaţiile de părinţi din sectorul 4 care au reclamat această situaţie regretabilă şi susţine fără rezerve toate iniţiativele de protest ale acestora faţă de decizia Primăriei.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.