Pesedistii au stabilit, in sedinta Biroului Permanent National de ieri, ca vor initia dezbateri cu reprezentantii stangii politice din Romania, pentru a putea pune pe picioare proiectul ambitios de creare a unei platforme politice de amploare, miscare avand ca punct de plecare o asa-zisa -revolutie a binelui-, ca noua strategie a PSD. Pentru atingerea scopurilor politice propuse – reformarea profunda a clasei politice romanesti si a institutiilor statului, revenirea la agenda reala a cetateanului printr-un contract social, promovarea votului uninominal si a parlamentului unicameral, precum si -dinamitarea acelor zone care sunt un cuib al coruptiei- – reprezentantii PSD vor discuta -deschis- nu numai cu partidele politice din aceasta zona a esichierului politic, dar si cu sindicatele, cu asociatiile de pensionari. Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a tinut sa precizeze insa ca platforma lansata de liderul Mircea Geoana nu face concurenta proiectului -polul social-, initiat de Ion Iliescu si de partenerul sau revolutionar, Petre Roman, ci, dimpotriva, discutiile vor merge in paralel. Din sfera -invitatilor- fac parte atat PIN-ul lui Cozmin Gusa, dar si alte partide, despre care purtatorul de cuvant nu a dat detalii. -Este o platforma politica ce va evolua sau nu, in functie de cei care participa la coagularea zonei de stanga-, a concluzionat evaziv Diaconescu.
Pe de alta parte, Diaconescu a spus ca vor demara si o campanie de strangere de semnaturi pentru introducerea votului uninominal si trecerea la sistemul unicameral al parlamentului.
Tot in Biroul Permanent, pesedistii au adoptat si o declaratie, prin care isi arata ingrijorarea fata de -degradarea fara precedent a vietii politice, prin derapajele anticonstitutionale ale actualei puteri, care aplica un plan de discreditare si distrugere a stangii din Romania, prin intimidari, hartuieli si epurari politice-. Tocmai de aceea, PSD declara ca isi va concentra fortele, pentru a contracara -razboiul politic- a carui tinta se crede.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane