Fostul ministru al Justiției, tehnocrata Ralucă Prună radiografiază votanții PSD într-o postare pe contul său de Facebook:
„Trebuie să stopăm creşterea pensiilor speciale; sistemul nu mai ține, crapă. Indemnizatiile pentru cresterea copilului vor fi plafonate la maximum 1.800 de euro pe luna. Se va decide o plafonare a indemnizatiei pentru cresterea copilului. Vreun semnal din partea opozitiei? Mai grav chiar, vreo voce tehnocrata, vreun acolit de-al lui Soros, vreun dusman al natiunii? Nuuu, e numai noua lamentatie guvernamentala exprimata de Olguta si Calin.
Serios??? V-au trebuit 7 luni in a tz-spea guvernare ca sa descoperiti apa calda?
Imi aduc aminte de galetile de gunoi aruncate anul trecut in capul celor care mai vedeam ca imparatul e gol, golut. Citesc si mi-e greata. O greata imensa, pentru ca astfel de afirmatii de bun simt ar fi adus o motiune anul trecut pentru grav atentat la iubirea pe patrie. Ca iubirea de patrie la politicienii din tagma asta neaos romaneasca cu mici, bere si voie buna asa se intretine: prin cumparare. Bon, e detaliu ca dupa ce te-am cumparat, te calc in picioare. Vorba lui Zinoviev, daca nu m-ar iubi nu m-ar bate…. Acesti oameni sunt aceiasi care anul trecut se intreceau in a promite luna de pe cer si asta gratis. Fara vreun efort din partea votantului lor tipic – un votant fie interesat de pensia lui speciala si de pensionare la 40 de ani, in genere un mediocru, fie un dezavantajat social care e tinut in lanturile asistentei sociale de 27 ani, cel mai adesea turmentat inca de dimineata, cu copii multi pe care ii arunca in lume ca sa isi sporeasca venitul din alocatii si creditul pe caiet la crasma, cu copii pe care ii abuzeaza de multe ori, cu care se poarta violent si pe care ii retrage de la scoala pentru ca sunt o mana de lucru gratuita. Anul trecut in Parlament era concurs de marit pensii speciale existente, de inventat altele noi, de ridicat la cer indemnizatia pentru cresterea copilului despre care deputati PSD spuneau ca nu exista limita (caci, nu-i asa, e vorba de copiii patriei!), de redus peste 100 de taxe impotriva oricarui calcul aritmetic care dadea cu un mare minus la tot (sau cu plus, depinde cum vezi – important e ca ne creste deficitul si asta in ritm alarmant). Nu mai spun de rapiditatea cu care PSD se dezice de propria Biblie cunoscuta cu numele de scena program de guvernare. O cacofonie generala – ce ni se vinde ca fiind bun azi, ni se spune ca e prost sau nerealizabil in chiar seara zilei. Si da, pentru toate acestea si multe altele inca neinventariate sunt de vina tehnocratii, corporatistii, cei fara ochelari de cal si Soros care ne plateste pe toti.
Am luat ceva distanta, dar am ramas lucida. Si sunt tot mai ingrozita. Biata noastra patrie este condusa de o pegra politica, una pentru care nimic nu e prea mult cand e vorba de promis (ca sa nu zic mintit) unor nefericiti care voteaza cu speranta unei paini ceva mai albe. Ar fi interesant ca cineva sa faca o istorie a crearii pensiilor speciale, a pensionarii la 40 si putin, a inventarii unor sporuri de doctorat care au dus la proliferarea unor fabrici de maculatura numite scoli doctorale si la dictatura mediocritatii in cetate, a inventarii sporului de lapte, de zambet, de intors din concediu, de antena, de praf, de faptul ca lumea are sansa sa fie contemporana cu noi, in genere o istorie a crearii culturii dependentei de bunavointa mizerabilei noastre clase politice. Vom intalni intotdeauna PSD si en passant in plina criza prin 2008-2009 pe premierul liberal Tariceanu. Ce este de facut? Pare ca nimic. Nu se poate intra in competitie cu asa ceva – cu minciuni electorale fara limita si cu o sustinere tot mai fatisa a institutiilor care ar trebui sa cenzureze derapajele majore (CCR, de pilda). Cum suntem si campionii dreptului castigat, va trebui sa asteptam un schimb natural de generatii ca sa punem societatea pe criterii de retributie meritocratice si bazate pe contributivitate. Generatia mea nu va mai apuca asta. Cei mai recenti pensionari ai patriei in temeiul legii 223/2015 au cu vreo 6 ani mai putin decat mine. Mai au probabil vreo 40 de ani de pensie – indexata cu inflatia si cu cresterea salariului de ramura… Cei din generatia mea care ies la pensie pe alte meridiane mai au vreo 15-20 ani de lucrat in functie de meridian. Sunt de acord cu politicienii iubitori de patrie ca Romania e gradina Maicii Domnului. Adevarat ca este, caci nicaieri, in lumea fara Grecia, statistica nu permite o durata a pensiei dubla fata de viata activa.
Cel mai tare sunt mirata de cei care au copii si care au ales sa fie complicii acestui fel de a face politica, fara sa se gandeasca pur si simplu ce fel de tara le lasa – una in care copiii lor trebuie sa plateasca dezmatul parintilor care au girat inconstienta PSD & co. Anul trecut am primit raspuns si la aceasta mirare: toti acesti oameni nu isi doresc decat ca proprii lor copii sa plece din Romania. Asta ii ajuta probabil moralmente sa contribuie cu sarg si mai mare la distrugerea viitorului Romaniei.”, conchide Prună.