Primaria Targu-Mures a obtinut in ultimii doi ani finantare doar pentru 6 proiecte, din care 5 prezentate individual si unul in colaborare cu CJ Mures. Sumele aduse, in municipiu, de executivul Primariei Targu-Mures prin aceste proiecte sunt nesemnificative comparativ cu finantarile obtinute la nivelul judetului de celelalte administratii locale care au colaborat in acest sens cu administratia judeteana. Este vorba de circa 62 de miliarde de lei atrase in doi ani de administratia locala de la Targu-Mures din fonduri nerambursabile, plus inca circa 7 miliarde de lei atrase prin promovarea unui proicet alaturi de CJ Mures. Desi administratia locala trece in contul sau si un proiect ISPA de circa 21 de milioane de euro, acesta a fost castigat de Regia Aquaserv pe vremea cand se afla in subordinea CL Targu-Mures, proiectul fiind pregatit de specialistii de aici si nu de angajatii Primariei Targu-Mures. In tot acest timp, CJ Mures a castigat in intervalul 2004-2006 pentru judetul Mures proiecte in valoare totala de peste 78 milioane de euro. -Nu vreau sa comentez situatia, dar nu mi se pare normal sa vina sa ne dea lectii o localitate care a adus atat de putini bani din fonduri nerambursabile-, a declarat presedintele CJ Mures, Lokodi Edita Emoke, facand referire la atitudinea primarului de la Targu-Mures, Dorin Florea (foto), fata de conducerea judetului. -Noi nu ne putem alatura decat celor care ne solicita parteneriatul-, a mai spus Lokodi Edita Emoke, potrivit careia buna colaborare a administratiei judetene cu restul localitatilor este demonstrata de sumele castigate de fiecare in parte pentru proiecte importante de infrastructura, in timp ce proiectele Targu-Muresului sunt in special de natura sociala, astfel explicandu-se si sumele mici acordate de organismele europene.
Referitor la acelasi subiect, mai multi politicieni locali de la Targu-Mures, sub protectia anonimatului, spun ca interesul scazut al administratiei locale condusa de Dorin Florea pentru fondurile europene ar fi dat de faptul ca folosirea acestor fonduri este riguros verificata de finantatori. Sursele citate sustin ca acest lucru nu ar fi pe placul edilului-sef de la Targu-Mures, care astfel nu ar putea dispune dupa bunul plac de bani si nici nu ar putea realiza lucrarile cu firmele pe care le agreeaza.
Totusi, serviciul de specialitate din Primaria Targu-Mures sustine ca administratia locala de la Targu-Mures s-ar fi implicat in mai multe proiecte cu finantare din fonduri nerambursabile, dar ca nu a intrunit criteriile de accesare a acestor fonduri. Mai mult, reprezentantii aceluiasi serviciu spun ca pentru 2007, Primaria Targu-Mures a pregatit deja o serie de proiecte cu care spera sa atraga fonduri structurale, spulberand astfel zvonurile lansate de adversarii politici ai lui Dorin Florea. Este vorba de 25 de proiecte, unele cu documentatia finalizata, altele aflate in stadiu de pregatire, toate vizand in general problemele de infrastructura ale orasului. Printre acestea sunt de remarcat intentia de realizare a unei statii de compactat gunoaie, extinderea retelei de iluminat public, dar si realizarea unei sosele ocolitoare pentru a aerisi circulatia in centrul orasului, precum si reabilitarea urbanistica a blocurilor de locuit prin mansardarea acestora.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane