Semnalul de -revitalizare- dat joi de catre conducerea PRM prin suspendarea sau excluderea unora dintre liderii de filiale judetene ai acestui partid, nu a cazut prea bine in teritoriu, cei vizati de primele masuri reactionand dur, erijandu-se in -tapii ispasitori- ai esecului PRM la ultimele alegeri locale si spaland rufele partidului in public. Cei exclusi din PRM l-au acuzat pe Tribun de inconsecventa politica, in timp ce peremistii care si-au pierdut locurile din fruntea filialelor cauta sa-si reocupe locurile, lansand teza unor jocuri din culise ale adversarilor lor care ar dori sa-i discrediteze si sa le ia locul. Faptul ca locomotiva Vadim nu a mai reusit sa traga ca in vremurile de odinioara partidul dupa el explica opozitia afisata de catre ex-presedintii de filiale judetene, care au avut curajul sa critice deciziile luate la centru si sa le considere simple exercitii de imagine aruncate in ochii electoratului pentru a ascunde atenuarea charismei si farmecului -personel- al intaiului Tribun al tarii, de vreme ce rezultatele obtinute de filialele lor la locale sunt net superioare celor din 2000.
Politica de joc dublu, sinucigasa pentru PRM
Excluderea din partid a consilierilor PRM Catona Mateesescu, Emilian Dragoi si Gheorghe Grigore, pentru nerespectarea deciziilor conducerii partidului si urmarirea propriilor interese, i-a facut pe acestia sa scoata la iveala rufele carpite ale partidului pentru ca toata lumea sa le simta damful politic. Cum nu mai au nimic de pierdut, cei trei s-au lansat intr-o serie de acuzatii la adresa conducerii partidului, in general, si a liderului Corneliu Vadim Tudor, in special. Cei trei consilieri judeteni alesi pe listele PRM Buzau il fac vinovat pe liderul national al PRM de inconsecventa politica si joc dublu, inconsecventa care ar sta la bazele excluderii lor din partid. -Conducerea centrala a partidului a dat dovada de inconsecventa politica, dupa ce marti, 15 iunie, ne-a solicitat sa votam cu opozitia, joi, cu cateva ore inaintea validarii Consiliului judetean, si-a schimbat atitudinea cu 180 de grade. Un asemenea mod de a schimba strategia partidului de pe o zi pe alta este de-a dreptul sinucigas, iar rezultatele se vor vedea la toamna-, a afirmat, ieri, Mateesescu, fost prim-vicepresedinte al organizatiei judetene a PRM Buzau.
Ex-presedintii PRM acuza jocurile de interese locale
Desi mai putin radicali in declaratii, suspendatii nu se lasa mai prejos, contestand deciziile si scotand de la naftalina luptele interne pentru putere existente la nivel local. Scos din scaunul de sef al PRM Covasna pentru rezultatele considerate de centru -foarte slabe la alegerile locale si pentru stilul defectuos de munca-, Gheorghe Agrigoroaie a contestat decizia Comitetului Director, catalogand-o drept o -eroare- si o simpla actiune de cosmetizare mediatica. -La nivelul conducerii centrale lucrurile nu sunt clare, transate, presedintele Corneliu Vadim Tudor a primit informatii gresite despre Covasna. Este adevarat ca da bine la presa demiterea unor presedinti de filiale judetene, dar noi am obtinut mai multe voturi la aceste alegeri decat in urma cu patru ani-, a declarat, joi, Agrigoroaie. Locul lui Agrigoroaie ar urma sa fie preluat de Victor Raica, vicele PRM Covasna. Gestul sau de fronda a fost imitat si de senatorul Eugen Nicolescu, suspendat din fruntea PRM Buzau. El ne-a declarat ieri ca va contesta masura -nedreapta si nejustificata- la Consiliul National al partidului. Acuzat ca ar fi favorizat accederea pe listele pentru locale a propriilor oameni, Constantinescu sustine ca imputarile ce i se aduc sunt nefondate. -Sunt doar vorbe spuse la urechea presedintelui-, a spus senatorul, sugerand ca sunt unii care abia astepta sa-i ia locul, dar care vor constata ca -pentru ei caciula e prea mare-. -Eu nu am propus oameni pe listele de consilieri. Listele au fost intocmite de catre Biroul Executiv Judetean, semnate intr-adevar de mine, ele fiind insa aprobate de Biroul Permanent al PRM-, a precizat senatorul. Ca atare, el are de gand sa ceara reparatii partidului, in conditiile in care rezultatul electoral l-ar indreptati sa faca acest lucru. -Am obtinut 77 posturi de consilieri, cu 210% mai mult fata de anul 2000, trei primarii fata de una, cinci viceprimari de comune si un altul la nivelul municipiului Buzau, comparativ cu cei patru din 2000-, si-a facut pomelnicul ex-liderul PRM Buzau, oferind, spre comparatie, situatia a 22 de filiale judetene ale partidului care nu au obtinut nici un loc de primar, dar a caror conducere nu a fost sanctionata. Aflat in aceeasi oala si -beneficiind- de povara acelorasi reclamatii de abuz, ex-presedintele PRM Teleorman, deputatul Florea Buga, e mai temator – viseaza la repunerea sa in drepturi de catre comisia insarcinata cu analiza acuzatiilor. Acest lucru nu-l impiedica insa sa creada ca in spatele respectivelor -delatiuni- s-ar afla unii -detractori- care-l sapa pentru a accede in functiile de conducere ale organizatiei teleormanene. Buga spera insa ca scorul electoral realizat – cuantificat intr-un loc de vice si trei de consilieri la nivelul CJ, un altul la nivelul Primariei Teleorman, cinci consilieri municipali si 58 comunali, la care se adauga obtinerea prin negocieri a altor noua locuri de viceprimari – va cantari destul de greu in favoarea sa.