Centrul de Studii și Cercetari Infopolitic (CSCI) are legături strânse cu Victor Ponta. Director general al CSCI este Dan Sultănescu, consilier de imagine al lui Ponta. CSCI aparține Fundației Multimedia, al cărei președinte de onoare este Bogdan Teodorescu, fost strateg al campaniei lui Victor Ponta la prezidențiale. Rezultatele sondajului sunt amuzante. Mesajul este: ați votat greșit cu Iohannis care a scăzut 19% în 6 luni și 10% în 2 luni pe când Ponta a scăzut doar 1%. Rovana Plumb este superbă, iar Liviu Dragnea nu există!
Președintele Klaus Iohannis continuă, în luna august, să fie personalitatea politică în care românii au cea mai mare încredere – 59%, dar scade cu 19 procente față de decembrie 2014, când avea 78%, relevă un sondaj CSCI, făcut public de site-ul infopolitic.ro.
Cercetarea CSCI arată că, față de iunie 2015, scăderea lui Iohannis este de 10 procente.
Potrivit sondajului citat, președintele Klaus Iohannis este urmat, în ceea ce privește încrederea românilor în personalitățile politice, de Sorin Oprescu, care, cu 40% în august 2015, se situează la același nivel din decembrie anul trecut.
Datele CSCI mai relevă că premierul Victor Ponta beneficiază, în august, de 35% încredere, comparativ cu 36% în decembrie 2014, iar Călin Popescu — Tăriceanu — 33%, față de 36%.
În ordine, urmează Rovana Plumb — 28% încredere, în august, Mihai Răzvan Ungureanu — 27 %, Monica Macovei — 24%, Alina Gorghiu — 19%, Traian Băsescu și Vasile Blaga — 18% și Cătălin Predoiu — 17 %.
Surprinzător e că, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 41% dintre români spun că ar vota Noul PNL (PNL+PDL), iar 37% ar vota PSD.Păi dacă primele personalități sunt din PSD iar PNL-iștii sunt la coada clasamentului, românii par imbecili.
UDMR și Partidul M10 al Monicăi Macovei ar fi votate de 5% dintre români, iar ALDE, PMP și PRU ar câștiga, fiecare, câte 3% din voturile românilor. UNPR ar fi votat de 2% dintre români, conform cercetării CSCI.
Studiul a fost realizat în perioada 10 — 17 august, pe un eșantion de 1.021 persoane. Tipul eșantionului: național, multistadial cluster, cu selecția probabilistică a persoanelor.Eroarea limită este de plus/minus 3,1%, la un nivel de probabilitate de 95%. Chestionarele au fost aplicate prin metoda CATI.