„Ministrul muncii Dragoș Pîslaru arată că impactul bugetar pentru plata drepturilor aferente lunii iulie a indemnizațiilor pentru creșterea copilului a fost de 70 milioane lei. Cu 20 milioane lei mai mult decât estimarea inițială. Este o problemă reală și e necesară o dezbatere publică.
În același timp, nu înțeleg de ce nu se rezolvă de mai bine de o jumătate de an o situație revoltătoare: membrii unei structuri academice parazitare primesc rente viagere pe viață. Sunt românii de acord cu plata salariului mediu pe economie, pe viață, pentru „academicienii” instituției create de Gabriel Oprea în anul 2012? De ce nu a simțit Guvernul nevoia să le comunice românilor toate aceste detalii și să ceară o dezbatere publică?” spune deputatul Andreea Paul într-un comunicat.
„Renunțarea la aceste rente viagere pentru-nu-se-știe-ce-merite ar putea fi una din sursele de finanțare ale surplusului bugetar necesar mamelor? La ce folosește această pseudo-academie? Pe site-ul ASSN nu există nicio lucrare științifică de profil. Singura certitudine este plata salariilor membrilor cu 98% din bugetul alocat de la stat și nicio cercetare realizată!
Domnule ministrul Pîslaru, cereți-i domnului vicepremier Vasile Dâncu să renunțe la sinecura de la Academia de Științe ale Securității Naționale!
Iar la următoarea rectificare bugetară din acest an, propun Guvernului ca pentru plata indemnizației mamelor să se diminueze sumele aferente pentru capitolul bugetar 53.01 din anexa nr. 3/25 a bugetului Ministerului Educației, titlul 51 numit ‘Transferuri între unități ale administrației publice’, din care se finanțează prin derogare de la lege Academia de Știinte ale Securității Naționale.
Aceasta este contribuția mea la dezbaterea publică generată de ministrul muncii.”, conchide Andreea Paul.