Ministrul al Educației, genial în opinia PSD, decerebrat într- a lui CTP și cu „înzestrarea retorică a clasei muncitoare cu studii la seral” în cea a lui Andrei Pleșu, Liviu Pop a lovit din nou. Pop a explicat la DIGI 24: „educația e gratuită conform Constituției. În fapt, cineva trebuie să asigure această gratuitate. Statul asigură o parte din gratuitate, părintele asigură altă parte din gratuitate, copilul nu plătește nimic”. Oare au fost discuții la PSD să se pună și copiii la plată?
Liviu Pop s-a remarcat în special pentru slugărnicia de care a dat dovadă în problema plagiatului lui Victor Ponta când a emis un ordin de ministru interimar al Educației prin care a desființat o primă decizie de plagiat concomitent cu organismul care a dat-o, Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare.
După care a urmat o avalanșă de prostii spuse de acest submediocru care a avut tupeul inclusiv săsusțină că un dublu medaliat cu aur la Internațională nu știe matematică :
– Despre profesorul Miclea a spus că s-a autopronunțat!
– Încercând să se refere la cercetările despre moartea unui elev după o altercație cu un coleg, în județul Dolj, Pop a afirmat că „incidentul este, în momentul de față, în derulare“.
– La instalarea în funcție i-a mulțumit din suflet fostului ministru Mang „pentru deschiderea pe care a dat-o“ și a adăugat că speră „ca și în continuare, și împreună cu dumneavoastră, să trecem printr-o perioadă foarte grea“, folosind și expresia „prioritate secundară“.
– În CV și în declarațiile de avere scria greșit numele liceului unde preda de 5 ani, „Salygny“, și se lăuda că știe să folosească aparatura de „xerocopiere“. Deci dacă e în fața vreunui copiator Toshiba sau HP nu știe să-l folosească.
– Nu putem rata momentul în care s-a repezit el să-l reclame pe Daniel Funeriu la ITM. Exact decerebrat cum i-a spus CTP-ul. A trebuit să iasă madam Câmpeanu-USL, de la muncă, să-și miște capul în începutul ei de Parkinson și să recunoască legalitatea angajării la președinție a lui Funeriu.
– Deși e profesor de matematică, la solicitarea ziariștilor, nu a știut să rezolve un banal sistem de două ecuații de gradul I cu două necunoscute. Un copil isteț de clasa a treia îl făcea imediat cu segmente. Penibil!
– Într-un comunicat trimis CURENTUL, senatorul PSD susținea că „este inacceptabil să nu știi cât este pensia și salariul minim” necunoscând cum se face acordul cu subiectul multiplu.
-„Lucru… care (corect – pe care) încercăm să-l rezolvăm până vineri”, declara Liviu Pop, fost ministru al Educaţiei.
-„Mă bazez în acest demers pe colegi, părinţi, copii care vor înţelege situaţia în care suntem din punct de vedere a (corect – al) termenelor” şi „Sunt profesor de matematică şi vreau să rezolv problemele …care (corect – pe care) le am”, sunt alte greşeli de exprimare ale fostului ministru.
-„Aici este o declaraţie care (corect – pe care) eu nu am înţeles-o”, a spus Liviu Pop, într-o intervenţie.
-„Asta este una, din punct de vedere a (corect – al) anchetei”, „Şi darea, şi luarea de mită este (corect – sunt) în egală măsură”, au fost alte greşeli ale lui Liviu Pop.
-„Deci sunt lucruri care se desfăşoară cu o viteză extraordinară, în 11 zile nu avem voie să greşim nimic, şi vorbesc aicea şi cu sâmbătă şi cu duminică”, şi-a încheiat Liviu Pop o altă idee.
-„Clasa pregătitoare, repet, ca şi celelalte ordine, rămân în vigoare”, a spus Liviu Pop.
-„Priorităţile sînt în trei zile să ne organizăm efectiv de sus până jos, fără nicio greşeală”.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane