
Ați văzut desigur ce relaxată e Elena Udrea când este întrebată despre faptul că nu a menționat în declarația de avere din 2009 un împrumut de 100.000 de EURO făcut de soțul ei către o firmă, așa cum au relevat cercetările desfășurate în dosarul Microsoft. Motivul seninătății sale nu e faptul că nu ar fi comis infracțiunea de fals, ci faptul că această infracțiune s-a prescris în 15.06.2014 adică la cinci ani de la depunerea declarației aferente anului 2009, când s-a împlinit termenul de prescripție simplă, nefiind începută urmărirea penală în acest caz.
Mimând siguranța de sine, Udrea a postat un mesaj pe facebook în care a mia oară ne spune că în mod artificial numele ei este pomenit în diferite dosare penale. Ea e cinstită și nu are nicio vină pentru banii ilegali ai fostului ei soț. Ba mai mult, legea e de vină: „Legea ANI are o problemă pentru că te obligă să îţi asumi pe proprie răspundere operaţiunile făcute de alţii. Evident că te poţi afla sau poţi fi indus în eroare! Spre exemplu, dacă Dorin Cocoş îi cumpăra o maşină amantei, cu siguranţă nu m-ar fi informat de acest lucru pentru a-l trece în declaraţia de avere.” Nu știm dacă Cocoș a avut amantă sau dacă Udrea a fost amanta cuiva de știe mercurialul dar aici nu a fost vorba de o mașină luată amantei ca să nu-i spună ei soțul, ci de un act comercial pe care l-ar fi ascuns contabilii soțului, după cum declară ea pe facebook.
Noi am semnalat încă din august 2009 în articolul GHID PENTRU SOȚIILE DE DEMNITARI CARE VOR SĂ-ȘI BAGE SOȚUL LA PÂRNAIE că legea ANI are această problemă. Deși PDL era la guvernare, nu a vrut să rezolve această problemă, de exemplu prin obligarea soțului/soției să depună o declarație de avere la notar că doar salariul de la stat îl cheltuiesc împreună. Deși sunt cazuri în care ambii soți depun declarații de avere care nu coincid una cu alta, nici măcar la venituri.
VEZI CAZUL TRASEISTULUI GELU VIȘAN – BANI LA NEGRU SAU PROSTIE
De data asta Udrea răsuflă ușurată dar cine știe ce mai răsare din dosarele soțului că doar formularul declarației de avere se încheie cu expresia: „prezenta declarație constituie act public și răspund potrivit legii penale pentru inexactitatea sau caracterul incomplet al datelor menționate”.