Home Politic Vacanta -activa-

Vacanta -activa-

DISTRIBUIŢI

Desi zvonurile si declaratiile televizate, intrunirile politicienilor pe partide, aliante si grupuri de interese se tin lant, totusi acum, la inceput de august, clasa politica de la Bucuresti se pare ca s-a decis sa plece in concediu, amanand pentru luna septembrie – cand spera ca efectele inundatiilor si caniculei vor fi ca si uitate – remanierile, demisiile, demiterile si pregatirea unor eventuale alegeri anticipate, dublate de un referendum mai mic.

A putut vedea toata lumea ca atat liberalii, cat si democratii si-au tinut consfatuirile de taina la nivel inalt, unde au dezbatut toate chestiunile -arzatoare-, ca si-au facut evaluarile ministrilor toate partidele din coalitia de guvernare, fara a -descoperi- cine stie ce lipsuri si ca presedintele Basescu i-a evaluat pe toti fara a releva cine stie ce merite la actuala guvernare. Energiile politicienilor de la putere, alocate primei jumatati a acestui an, s-au cam epuizat, ba chiar unii se arata plictisiti si total neinteresati de -meseria- pe care cica o practica in interesul alegatorilor. Cat despre opozanti, daca nu ar fi fost inundatiile si spectrul alegerilor anticipate, nu ar fi auzit nici dracu* de PSD si PRM pana toamna tarziu, scurta zvacnire din iulie aratand ca PSD nu e nici pe departe in stare sa profite de o criza a puterii si ca nu se stie cine si catre ce conduce, de fapt, acest partid. Atata vreme cat Iliescu mai poate constitui o speranta si-un argument pentru obtinerea unui scor cat mai bun in eventualitatea unor alegeri anticipate, in timp ce liderii in functie nu sunt decat niste -papagali condusi de neveste-, nu putem vorbi despre sansele social-democratilor de a redeveni majoritari in parlament si nici macar ca peste patru-cinci ani vreunul din actualii lideri ai PSD sa poata emite pretentii la fotoliul de la Cotroceni. Asa ca vacanta social-democratilor ar putea fi ceva mai lunga.

Coalitia de guvernare se odihneste ceva mai activ, mai demisioneaza un ministru, mai apare unul nou, mai determina schimbarea unor functionari ai statului – unii chiar din justitie – si, incet si lin, pregateste terenul pentru a determina o noua majoritate in parlament, daca nu prin alegeri anticipate, atunci prin alta cale, mai romaneasca. Daca va fi vreo remaniere guvernamentala, aceasta va insemna, practic, -restructurarea- coalitiei de guvernare din care ar putea disparea Partidul Conservator, daca nu cumva se decide sa se -alieze-, in sfarsit, -pe bune-, cu liberalii sau democratii pana la -absorbtie-. Cat despre ce fel de partid ar putea iesi dintr-o amestecare a liberalilor cu democratii, numai Basescu si Stolojan ar putea banui. Si cine stie daca s-ar mai recunoaste unii pe altii si electoratul pe toti la un loc. Dar e inca vara!

PS: Noua conducere a SRR – radioul nostru public – nu-si mai recunoaste vechii clienti, dar nici contractele semnate de fosta conducere, contracte care multe nu au avut nici un fel de conotatie politica si pentru neonorarea carora cealalta parte contractanta nu intelege de ce trebuie sa sufere.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.