Anul 1992. Fostul trepadus si scripcar liric la curtea raposatilor ceausisti Corneliu Vadim Tudor isi face intrarea in Parlamentul Romaniei in calitate de senator ales al neamului.
Anul 2005, la o aruncatura de bat de semnarea tratatului de aderare a Romaniei in UE. In sala de sedinte a Senatului, unul dintre scaunele rezervate alesilor e mai cu mot. A trebuit sa suporte timp de 13 ani si continua sa sufere in van povara greutatii aceluiasi senator, cand respectivul ii facea favoarea sa raspunda prezent la lucrarile parlamentare. Cei care l-au votat l-au votat degeaba. Vadim, care se bate mereu cu pumnul in pieptul suferind pentru binele romanului, se remarca prin greata manifestata atunci cand aude cuvantul a legifera. Altfel nu se pot explica absentele fara numar care il au ca protagonist atat la lucrarile in plen, cat si in comisii, dar si lipsa de profesionalism de care a dat dovada la elaborarea celor patru initiative legislative care sclipesc a sticla chioara din lada de zestre plina pana acum cu patru mandate de senator. Dovada – nici o lege marca Vadim adoptata, nici macar sustinuta in totalitate de propriii sai colegi de partid.
Chiulangiu profesionist si orator scoborat din vita catavencilor si cotcarilor caragialesti, nestatutar presedinte de onoare al -bebelusului- PPRM, Corneliu Vadim Tudor a zacut vreo 13 ani prin parlamentul tarii remarcandu-se ca o nulitate din punct de vedere legislativ si tocind degeaba cu coatele lemnaria tribunei din sala de plen. Pentru deosebitul efort de a casca plictisit din postura de senator, Tribunul primeste o leafa consistenta de ordinul zecilor de milioane de lei, ba se si mandeste cu latura sa caritabila, banii nemunciti permitandu-i sa fie mana larga si sa hraneasca pe chiulul parlamentar cateva zeci de batranei in cadrul -Cinei crestine-.
Cu toate ca are mai mult timp liber din postura onorifica in care s-a cocotat singur in partid, Tribunul tot nu reuseste sa-si faca timp pentru treburile parlamentare, cu exceptia zilelor de luni, cele ale declaratiilor politice rezervate betiei de cuvinte oratorice care-l cuprinde uneori de la tribuna Senatului. Obiceiurile proaste mor insa ultimele. Doar n-o sa-si dea Vadim cu firma in cap si sa compromita 13 ani de lenevie parlamentara. In toata aceasta perioada, liderul PPRM a reusit sa adune doar trei initiative parlamentare proprii si doua in colaborare cu alti colegi din partid, toate respinse defintiv de catre plen sau clasate datorita continutului lacunar si neprofesionist in care au fost elaborate. Secretar al Senatului in perioada 1992-1996, membru al Comisiei de politica externa in intervalul *96-2000 si in acelasi timp membru titular al Delegatiei Parlamentului Romaniei la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, Vadim a profitat de functiile detinute mai mult pentru a se plimba prin strainatate, pastrandu-si penita si neuronii pentru cautarea rimelor la propriile poezii, in timp ce -talentul- in ale legilor taine trebuie cautat cu lupa.
Rex, so pe plimbaretul legiuitor!
Nu se stie ce legatura au problemele de politica externa cu animalele de casa, cert este ca Vadim s-a facut de ras in legislatura 1996-2000 prin promovarea unui proiect de lege privind aplicarea unor masuri de protectie pentru animale si oameni in cadrul coabitarii om-animal. Inutil de precizat ca sintagme de genul -multiplele situatii in care omul poate fi agresat de animal sau oamenii pot avea manifestari brutale fata de animal- au facut deliciul colegilor senatori de la acea vreme, care i-au recompensat efortul prin respingerea initiativei. O reactie de respingere a generat si continutul proiectului sau din 2001 privind accesul cetatenilor romani la dosarele de urmarire informativa ale Securitatii din perioada 30 august 1948 – 22 decembrie 1989, prin care propunea incetarea activitatii CNSAS si preluarea sediilor, dosarelor si dotarilor acestei institutii de catre SRI, in timp ce propunerea privind restabilirea drepturilor de proprietate si a reparatiilor pentru daunele cauzate proprietatii private, in perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989, a fost considerata de catre comisiile parlamentare de resort drept lacunara. Initiativa legislativa in cauza a beneficiat de doar patru voturi -pentru-, cu mult mai putin decat totalul numarului senatorilor PRM de atunci. In schimb, Vadim s-a aratat mult mai vioi cand a venit vorba de deplasari pe banii Senatului cu destinatii exotice precum Norvegia, Africa de Sud, Kazahstan, Uzbekistan sau in tari precum Italia, Spania, Germania sau Franta, favorita Tribunului, in calitate de membru APCE.