Partidul Romania Mare s-a ilustrat de la primele sale aparitii publice prin combaterea imposturii in toate formele ei de manifestare, prin dezvaluirea fraudei si a coruptiei, prin acuzarea directa a celor care degradau si degradeaza institutiile statului roman. In 2003, Partidul Romania Mare implineste 12 ani de existenta, 12 ani de campanie pusa in slujba adevarului si a justitiei sociale. Exista partide care, descoperind ieri fenomenul coruptiei, ca si capitalul politic pe care-l aduce in fata publicului larg si, desigur, si a electoratului, s-au trezit brusc ca partide anticoruptie, chit ca au votat alaturi de complicii coruptiei. Astfel de naparliri au facut obiectul atentiei si a campaniei constante a PRM din 1991 in 2003.
Liderul acestui partid, Corneliu Vadim Tudor, gazetar cunoscut – aplaudat de victimele celor corupti si urat de cei pusi de el sub lumina necrutatoare a reflectoarelor adevarului -, a intrat in viata politica schimband un procuror al Republicii si un ministru al apararii, singura lui arma fiind stiloul. Desi i s-au ridicat in fata numeroase obstacole si i s-au intentat numeroase procese de presa, Corneliu Vadim Tudor si-a dus mai departe campania pentru dreptate si adevar, adunand in jurul lui largi sufragii populare. Partidul Romania Mare a crescut in numar si forta deoarece a exprimat sentimentul popular si durerile societatii, devenind din 1992 partid parlamentar. In 2000, forta si audienta Partidului Romania Mare l-au facut sa fie al doilea partid al tarii, cel mai mare partid de opozitie din Romania. Discursul acestui partid, pe teme nationale, indreptat impotriva adversarilor statului roman, pe teme sociale precum tema caracatitei mafiei care sufoca Romania, a coruptiei si saraciei latite, a ciocoimii si oligarhiei arogante, este un discurs pe care incearca sa-l fure si sa si-l insuseasca ilicit tocmai cei vinovati de degringolada si drama Romaniei.
Evoluand o data cu tara, Partidul Romania Mare a inteles importanta integrarii in Uniunea Europeana si avantajele aderarii la NATO, semnatura liderului sau, Corneliu Vadim Tudor, figurand pe principalele documente ale acestei politici euro-atlantice a Romaniei. Dar Partidul Romania Mare stie ca in Europa nu se poate intra in zdrente si ca ignorarea degradarii societatii romanesti de catre Guvernul Nastase nu poate fi tolerata.
Cele peste 20 de motiuni simple si de cenzura, sustinute de Partidul Romania Mare, au pus Guvernul Nastase in adevarata lumina a jocului sau politic plin de dispret pentru majoritatea pe care, altfel, titulatura partidului (social-democrat!) afirma ca o sustine si ingrijeste. Nimic mai neadevarat. Guvernul Nastase si aliatii sai politici (UDMR si PUR) au impus o administratie si o legislatie pe placul coruptilor, ducand la o degradare fara precedent a societatii romanesti. Oligarhia s-a instalat in Romania.
Printr-o motiune de cenzura cu titlul -Mafia sufoca Romania-, Partidul Romania Mare a aratat, alaturi de PD si PNL, ca mai presus de orice interes de partid stau marile interese: cel public si cel national. Continutul critic al acestei motiuni de cenzura, ca si al motiunilor simple anterioare, se regasesc integral si explicit in toate documentele Uniunii Europene, Consiliului Europei, Curtii Europene a Drepturilor Omului, ca si in toate interventiile critice formulate de reprezentantii acestora la Bucuresti. O reactie similara au avut-o ambasadorul american, Michael Guest, si inalti reprezentanti ai cercurilor de afaceri americane din SUA. Socul acestei motiuni de cenzura, pe care astfel de reactii n-au facut decat s-o urmeze si s-o confirme, a zdruncinat imaginea Guvernului Nastase, al carui premier a incercat, in plin esec, sa salveze din nou aparentele, printr-o falsa remaniere guvernamentala, fara sa poata ascunde incapacitatea si impostura propriului executiv. La 12 ani de la infiintare, Partidul Romania Mare sustine aceleasi valori si afiseaza acelasi strigat, lansat in alegerile din 2000: -Jos Mafia, sus Patria!-, impreunca cu noul slogan: -O Romanie Mare intr-o Europa unita-.
Revizuirea Constitutiei:
Un complot PSD-UDMR
Nimic mai nesigur decat un teren legislativ in continua schimbare. Jocul ordonantelor si ordonantelor de urgenta, practicat de Guvernul PSD, creeaza in Romania o instabilitate legislativa mai mare decat in vremea CDR. Legile in continua schimbare zapacesc functionarii publici, ii deruteaza pe cetateni, starnesc neincrederea in legi si in procesul legislativ, pun pe ganduri pe eventualii investitori straini si, desigur, si Uniunea Europeana, unde Romania a afirmat ca vrea sa se integreze. Pentru Guvernul Nastase viata executivului e un joc de cuburi, locul cuburilor fiind luat de legi (ordonante, ordonante de urgenta, hotarari de guvern) care se schimba intre ele. Desi a afirmat in Programul de Guvernare ca doreste reabilitarea parlamentului subminat de CDR, desi a anuntat ca nu va apela la metoda ordonantelor de urgenta, Guvernul Nastase a facut pe dos. Circa 430 de ordonante de urgenta au fost date din ianuarie 2001 pana in iunie 2003, plus -angajarile de raspundere-, care reprezinta o alta forma de ocolire a legislativului si de subminare a regimului democratic.
Pentru Guvernul Nastase, Constitutia e egala cu una dintre ordonantele de urgenta, croite la botul calului si rascroite apoi din mers prin alte ordonante. Revizuirea Constitutiei Romaniei nu era necesara, din simplu respect pentru Constitutie. Ceea ce pentru Adrian Nastase si pentru PSD nu a contat. Premierul a pus la cale o Constitutie revizuita, care sa-i atribuie cat mai multe puteri. O interventie tardiva a presedintelui Romaniei a indreptat o parte din aceste excese, dar revizuirea a mers inainte. In revers, premierul Nastase si-a croit un bloc subaltern de foste ministere, 18 la numar, in care este si singurul ministru si primul.
Ce rost are o modificare a Constitutiei Romaniei, stat care se integreaza in Uniunea Europeana, cand aceasta Uniune Europeana va impune tuturor participantilor la viata ei o Constitutie unica? Evidentele nu au nici o importanta pentru presedintele si premierul PSD Nastase. Prin revizuirea Constitutiei, premierul PSD a voit sa regleze si unul dintre trocurile restante cu UDMR. Altfel zis, PSD a oferit o mare satisfactie UDMR, adica introducerea limbii maghiare in justitie, altfel zis infirmarea articolului 2 din Constitutie. De vreme ce statul roman are prin acest articol doar o singura limba oficiala, cum s-a putut vota de catre PSD si comparsii lui un articol care submineaza articolele fundamentale ale Constitutiei Romaniei? PSD a facut-o! Este vorba de articolul 119, care, amendat, introduce o a doua limba oficiala in statul roman.
Reactia deputatilor PRM fata de acest articol a fost clara. Avocatul Augustin Bolcas, sef de grup parlamentar PRM, a anuntat de la tribuna Camerei parasirea dezbaterilor: -Da, domnule presedinte, pentru ca noi consideram ca o Constitutie a unei tari, Constitutia Romaniei, nu poate sa fie rodul tranzactiilor politice de moment intre UDMR si PSD. (Aplauze in Grupul PRM) Noi consideram ca suprema valoare constitutionala caracterul de limba oficiala al limbii romane si caracterul unitar al justitiei romanesti pe teritoriul statului national unitar si suveran si, in aceste conditii, nu vrem sa participam, in continuare, la consfintirea prin votul pe care l-ati dat si care va antameaza raspunderea nu in fata noastra, ci in fata, evident, a istoriei pentru ceea ce va urma. Grupul parlamentar al PRM, cum ati anticipat, paraseste aceste lucrari-. (Grupul PRM: Rusine!)
Partidul Romania Mare, care s-a retras initial si de la lucrarile Comisiei pentru revizuirea Constitutiei Romaniei, s-a retras si din sala de vot, protestand impotriva jocurilor tulburi si tradatoare ale majoritatii parlamentare a PSD in Camera Deputatilor, aliata pe fata cu UDMR.
PRM a avertizat de mult asupra acestei ciudate casnicii politice, care loveste in interesul national. Votarea amendamentelor la articolul 119 submineaza principiile de baza ale Constitutiei Romaniei, iar autorii acestei subminari sunt oamenii Partidului Social Democrat.
Corneliu Vadim Tudor – Consecvente
Starea natiunii
Va anunt pe aceasta cale ca, incepand de astazi, 7 decembrie 1992, am declarat un razboi pe viata si pe moarte impotriva coruptiei. Si asta pentru ca doresc sa se salveze ce se mai poate salva din Romania, din sperantele inselate ale milioanelor de oameni simpli ai acestei tari, care inteleg imbogatirea prin munca cinstita, dar in ruptul capului nu vor intelege jaful, ruinarea deliberata a economiei, sfidarea saraciei lor de catre unii inalti demnitari sau functionari publici. (7 decembrie 1992)
Regimurile Iliescu, Constantinescu si Nastase au refuzat, cu incapatanare, sa preia ceea ce este bun si a dat, pana acum, rezultate in Occident. In Vest, toleranta fata de coruptie este de cel mult 3%. In Romania, acest procentaj de 3% reprezinta toleranta fata de cinste si integritate, adica exact invers decat se intampla in Occident. In 13 ani au aparut mai multe mii de milionari in dolari, aproape toti cladindu-si averea prin frauda, speculatii, devalizari de banci, comisioane, mita, deturnari din banii publici sau din fondurile comunitare. De 13 ani, Romania se afla intr-un vid de putere, intrucat functiile statului au fost lichidate, formele de autoritate existente fiind, literalmente, exercitate de structurile de tip mafiot. Nu cautati explicatii logice intr-un haos unde politia fura, cot la cot, cu gangsterii si unde Mafia face bani pentru politicieni! -Spalatorii de creiere- ai epocii comuniste au priceput ca e mult mai profitabil sa se metamorfozeze in -spalatori de bani-. Cine ii controleaza pe ei? Cui dau ei socoteala? Nu asa trebuia sa se intample, acesta nu e un semn de democratie, cu atat mai putin de economie concurentiala, de piata – e un semn de negare a tuturor practicilor sanatoase in materie de organizare sociala, e o mancare otravita care n-are voie sa ajunga in organismul Uniunii Europene. Asa cum se prezinta la ora actuala, Romania n-are ce cauta in Uniunea Europeana: nu numai ca problemele noastre, ca tara, nu vor fi rezolvate, dar exista riscul sa dinamitam, din interior, toata arhitectura continentala. Uitati-va numai ce panica reusesc sa vare in burgurile occidentale cateva mii de tigani, scapati de sub orice control! Luati aminte la abandonarea, brusca, a metodelor democratice de catre tari care isi faceau un titlu de glorie din toleranta, cum sunt Austria, Elvetia, Franta, Olanda, Marea Britanie, Germania, state care au aruncat manusile diplomatiei, i-au strans pe tigani ca pe ultimii raufacatori si ni i-au trimis inapoi val-vartej. Dar de ce trebuia sa se ajunga aici? Ce garantii poate prezenta o tara care nu e capabila sa-si tina acasa si sa-si socializeze, prin munca, hotii, vagabonzii, cersetorii? (6 decembrie 2002)
Pretutindeni in lumea civilizata, chestiunile elementare au fost rezolvate de mult, nici macar nu se mai pune problema electricitatii, a caldurii, a apei de baut si de spalat. Ele au devenit bunuri indispensabile, ca aerul, fiindca nu se poate concepe viata fara ele. O natiune care nu se spala si nu are caldura minima necesara organismului uman se reintoarce nu in Evul Mediu, ci in preistorie. Este atacata fibra biologica a unui popor care nu-si poate creste copiii in parametrii elementari ai nivelului de trai. Asa ceva se numeste -regim de exterminare- si constituie o crima impotriva Umanitatii, care nu poate beneficia de prescriptie in vecii vecilor. In Romania acestor vremuri de adanca rusine nationala nu functioneaza bine decat jaful si coruptia, birurile si taxele, lumea s-a inrait si s-a ticalosit, in imensa lor majoritate politicienii, functionarii publici, bancherii, politistii, angajatii serviciilor secrete, n-au alta grija decat sa se puna la adapost, ei si familiile lor, uneori si amantele lor, pentru o generatie, doua, trei. Zi de zi asistam la o permanenta goana dupa aur, la o secatuire a avutiei nationale, la perfectionarea unor metode infernale de acumulare a bogatiilor. Exista directori de societati si regii ale statului care si-au facut, singuri, salarii de peste 150 de milioane de lei pe luna, (aproximativ 5.000 USD, nota editorului) fiindca nu-i controleaza nimeni. Precizez ca e vorba de bani publici. Si culmea este ca fiecare crede despre sine ca are tot dreptul sa stranga tot felul de comori, ca altii sunt cei corupti, nu ei. In ciuda comunicatelor triumfaliste ale actualei puteri, care trambiteaza, zi de zi, ca incepe sa creasca nivelul de trai – Romania este o tara din ce in ce mai saraca, prost guvernata si expusa la riscuri tot mai mari.
Anul 2003 este hotarator pentru lupta noastra impotriva celor patru racile ce au facut din Romania o epava, care parca blocheaza fluviul timpului: lacomia, prostia, anarhia si mafia. Politica de genocid trebuie sa ia sfarsit. Santajul cu strainatatea nu mai poate pacali pe nimeni, in conditiile in care absolut toate fortele parlamentare sunt de acord cu aderarea la NATO si la Uniunea Europeana. Atragem insa atentia ca aceste organisme n-au nevoie nici de infractori inraiti, care sa le talhareasca si sa puna in primejdie orice proiect comunitar, si nici de cetateni in zdrente, sau de bolnavi cronici care nu-si pot procura nici macar aspirina, ori de cortegii tot mai mari de copii bolnavi de SIDA, de tuberculosi sau leprosi. De ce sa mearga romanii la cules capsuni in Spania, cand este atat de multa treaba de facut aici, acasa? De ce sa ne faca turcii painea, iar arabii si chinezii sa se ocupe de comertul nostru? Mai mare rusinea! Noi refuzam sa credem ca Romania a devenit -Omul bolnav al Europei-! (17 ianuarie 2003)
Partidul Romania Mare acuza PSD si guvernul sau de falimentarea generala a tarii. Actualul regim politic a cazut, cu brio, la examenul de Capacitate! Lucrurile au mers din mai rau in mai rau, pana ce Adrian Nastase si echipa lui au decis o incredibila -amnistie fiscala-, care va produce economiei nationale o -gaura neagra- de peste 70.000 de miliarde de lei. Asa-zisa inghetare a platii datoriilor de catre companiile de stat, anuntata cu expresie de jena de ministrul finantelor publice, nu este altceva decat penultima manevra pentru preluarea acestora la datoria publica interna. Am spus -penultima-, pentru ca ultima a fost anuntata de un oficial pe care, probabil, l-a luat gura pe dinainte – e vorba de Nandor Jozsef Nemenyi, vicepresedinte al Consiliului Concurentei, care a declarat ca datoriile a peste 90 de societati, companii nationale si regii autonome, ce se ridica la peste trei miliarde de euro, ar putea fi anulate in urmatoarele doua luni, printr-o ordonanta de urgenta, fireste, in timpul vacantei parlamentare. Aici doreste guvernul sa ajunga de fapt. Cine il controleaza pe el? In fata cui raspunde pentru amatorismul si necinstea de care da dovada zi de zi? Pentru ca romanii sa inteleaga mai bine de ce sunt din ce in ce mai saraci si cine este de vina pentru tragedia pe care o traiesc, vom prezenta suita uluitoare de minciuni si ilegalitati la care se preteaza guvernul, pentru a se eterniza la putere. a) Se minte ca toate aceste masuri ar reprezenta o cerinta expresa a organismelor internationale, in vederea realizarii unei economii de piata functionale, conditie obligatorie pentru aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. In realitate, pozitia Uniunii Europene este exact pe dos! Recent, inalti reprezentanti ai Comisiei Europene au atras atentia guvernului de la Bucuresti ca trebuie sa renunte a mai acorda ajutoare de stat, deoarece astfel de interventii in economie nu sunt conforme cu principiile Europei Unite. Ajutoarele de stat pot fi o exceptie, si nu o regula, fiindca ele creeaza precedente, dand prilejul si companiilor private sa ceara autoritatilor acelasi tratament. Desi guvernul tine lectii interminabile despre economia de piata functionala, prin aceste ajutoare de stat – in fond, din banii publici – este incalcat, flagrant, unul dintre cele mai elementare principii ale acesteia: libera concurenta. Unde, in care tara din Europa, statul mai iarta de datorii, in valoare de peste trei miliarde de euro, aproape 100 de firme si societati? Daca s-ar intampla asa ceva, imediat s-ar dezechilibra economiile tuturor tarilor comunitare, iar moneda unica s-ar deprecia considerabil. La noi insa, in aceasta fundatura balcanica, in aceasta -scursura a Bizantului-, despre care imi vorbea, in urma cu mai bine de 20 de ani, profesorul Alexandru Rosetti, iata ca smecheria a devenit strategie economica, iar talharia – doctrina politica. b) Pretextele invocate de guvern sunt la fel de mincinoase, in ton cu stilul propagandei pompieristice, cu tulumba, a PSD, pe care lumea a inceput s-o cunoasca. Aceste -inghetari- de datorii sunt invesmantate, delirant, in tot felul de obiective marete, precum dezvoltarea regionala, protectia mediului, sprijinirea culturii etc. De exemplu, in cazul Media Pro International – in care Adrian Nastase are un interes special, datorita narcisismului sau de a poza la televizor – justificarea ajutorului de stat este, citam, -pentru restructurare si ajutor la promovarea culturii-. In Romania exista numeroase publicatii, edituri si fundatii care fac cultura adevarata, durabila, dar guvernul nu le sprijina, ba chiar le hartuieste si le ameninta cu executarea silita daca nu se inregimenteaza politic. Reamintim ca datoriile totale pe care firma Media Pro le are la stat sunt de 1.800 miliarde de lei, din care, pana in prezent, tandemul Nastase – Tanasescu a sters, dintr-un condei, 800 de miliarde, restul de 1.000 de miliarde urmand sa fie anulat prin matrapazlacurile guvernamentale de ultima ora. Un alt exemplu il reprezinta Rompetrol Well Services SA Ploiesti, care a primit un ajutor, citez, -acordat sectoarelor in care exista probleme de supracapacitate-. Firma Petromidia, a lui Dinu Patriciu, are o datorie de 330 milioane de dolari, angajata prin contractul de privatizare, dar e lesne de banuit ca, in ritmul acesta, nu va plati nimic. c) Guvernul minte si atunci cand pretinde ca aceasta -amnistie fiscala- se refera doar la companiile de stat – de fapt, cele mai multe sunt private sau mixte. d) Guvernul nu numai ca refuza sa-i execute judiciar pe marii datornici, dar ii mai ajuta si cu sume de bani considerabile, chipurile, pentru deblocarea platilor si rezolvarea arieratelor intre ele. In mod concret, acestea vor primi bani de la buget sub forma ajutorului de stat, pentru a-si plati debitele catre partenerii comerciali, dezlegand astfel lanturile de datorii intre trei-patru societati, pentru fluidizarea platilor si recuperarea, la buget, a cel putin o parte din datorii – asta, teoretic, pe hartie, fiindca stilul criminalitatii economico-financiare este atat de rapace in Romania, incat nimeni nu va plati nimic, paguba statului va fi dubla. e) Desi guvernul pastreaza o tacere suspecta fata de identitatea celor favorizati, vom face publice noi, cei de la PRM, numele catorva dintre cele 91 de firme iertate de datorii. Nu mai putin de 36 de societati sunt in subordinea lui Dan Ioan Popescu: Petrom, Transgaz, Romarm s.a. La Petrom, de altfel, a fost efectuat recent un control al Curtii de Conturi, care a stabilit fraude si pagube colosale. De pilda, guvernul a acordat acestei companii de stat foarte multe amanari si pasuiri, in mod nejustificat, suma totala a taxelor si impozitelor pe care Petrom ar trebui s-o achite fiind de 1.888 miliarde de lei – adica 57,5 milioane de dolari. Partidul Romania Mare ii cere, in mod public, presedintelui Curtii de Conturi – institutie subordonata direct parlamentului – sa prezinte concluziile Raportului, fiindca ele nu sunt secrete militare de tip NATO sau secrete strategice de tip NASA, ci reprezinta informatii de interes public, fiind vorba de bani publici. Alte 14 societati cu mari datorii catre bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de sanatate si Casa de Pensii sunt in subordinea APAPS, care, de bine ce a gestionat privatizarea din Romania, acum a intrat ea insasi in lichidare. La toate acestea se adauga o serie de companii nationale subordonate fostului Minister al Transporturilor, precum TAROM, CFR Marfa, CFR Calatori si Metrorex, dar si unele patronate de Ministerul Comunicatiilor. In fine, e vorba si de 30 de centrale electrotermice, care au fost externalizate anul trecut de la Termoelectrica, si ma refer, printre altele, la CET Govora, CET Iasi, CET Vaslui, CET Arad (cel cu probleme de tip mafiot, musamalizate de Adrian Nastase, care l-a trimis acolo, de urgenta, pe Petrisor Peiu), apoi mai e vorba si de Aquaterm Giurgiu si de altele, care se confrunta, inca de pe acum, cu serioase probleme legate de asigurarea stocurilor de combustibil pentru iarna. (27 iunie 2003)
PRM omagiaza memoria -parintilor intemeietori- ai Romaniei Mari
Astazi, 2 iulie, se implineste un an de la dezvelirea, la Cluj-Napoca, a bustului presedintelui SUA Woodrow Wilson, unica lucrare monumentala din Romania dedicata, dupa 1989, unei personalitati politice americane. Prin stradania Primariei Cluj-Napoca si a Partidului Romania Mare, opera omagiaza opera presedintelui SUA care a afirmat dreptul statelor nationale europene de a fi, in conformitate cu viitoarea Constitutie continentala, temelia Europei Unite, libertatea si victoria democratiei in intreaga lume, ziua de 4 iulie – ziua nationala a Statelor Unite ale Americii!
God bless America!