Doctorii frumusetii, cum metaforic ar putea fi numiti medicii esteticieni s-au reunit in perioada 28-30 mai la Bucuresti.
Adesea considerata un lux, medicina estetica este un domeniu cel putin la fel de util precum este de interesant si modern. In ultimii ani, intreaga lume medicala a fost tot mai interesata de problemele ridicate de imbatranire, de efectul nociv al razelor solare asupra pielii si, nu in ultimul rand, de aspectul exterior al fiecaruia dintre noi.
Impotriva imbatranirii pielii fiecare lupta cu armele pe care le considera a fi mai la indemana, prin metode cosmetice, proceduri chimice, injectii cu toxina botulinica sau prin tratamente cu laser. Aparitia ridurilor, petelor, a celulitei sau pilozitatea excesiva este de natura sa nemultumeasca orice persoana, femeie sau barbat. Mai grava poate fi aparitia unui cancer de piele. In ultimii ani, numarul cazurilor de cancer de piele a crescut ingrijorator, Romania nefacand exceptie.
-In lume, in ultimii ani a fost constatata o dublare a cazurilor de cancer de piele la barbati si o triplare la femei. In Romania, datele nu sunt actualizate, insa doar anul trecut la Spitalul Colentina au fost depistate 800 de cazuri de cancer de piele fata de 15-16 cate erau acum 20 de ani-, a precizat presedintele Societatii de Medicina Estetica, dr. Mihaela Leventer.
Potrivit specialistilor, principala cauza a cancerului de piele este expunerea la soare pe parcursul unei perioade indelungate de timp.
Cea mai buna metoda de tratare a cancerului de piele este una de natura chirurgicala, asa-numita -metoda moss-.
-Interventia chirugicala directa prin care este indepartata leziunea canceroasa pana la ultima celula este cea mai buna modalitate de tratare a acestui cancer, cu minimum de deranj asupra pielii. Testele se fac in timpul operatiei. Aceasta metoda a avut rezultate spectaculoase chiar si in cazuri de cancer avansat, iar rata mortalitatii a scazut simtitor. La noi, aceasta modalitate de interventie chirugicala nu se aplica deocamdata-, a adaugat dr. Leventer.
-Vom initia o campanie de informare a populatiei in privinta cancerului de piele. In prezent, un numar alarmant de persoane ajung la medic intr-o faza avansata-, a conchis Leventer.
Specialistii romani in medicina estetica sustin ca in ultimii ani numarul persoanelor care apeleaza la proceduri cosmetice, mai ales al femeilor, a crescut simtitor. Preturile mari pentru omul de rand nu acopera decat echipamentul si materialul inglobat. De aceea, publicul opteaza pentru operatiile cele mai ieftine.