Home Sănătate Patrunjelul si secretele lui

Patrunjelul si secretele lui

DISTRIBUIŢI

Sucul de patrunjel sau patrunjelul verde, consumat ca atare, stimuleaza functionarea tractului digestiv, este un bun diuretic, dar este folosit cu succes si ca stimulent al poftei de mancare, pentru imbunatatirea respiratiei si a ritmului cardiac.

Totodata, patrunjelul este foarte eficient in afectiuni cum ar fi cataracta. In aceste situatii, se bea suc proaspat de patrunjel, amestecat cu suc de morcov, telina si cicoare. O combinatie eficienta este si amestecul de suc de spanac, salata si patrunjel. Iata cateva retete. Sucul obtinut cu ajutorul unui storcator electric din frunzele proaspete de patrunjel se poate bea in combinatie cu o jumatate de ceasca cu lapte proaspat sau amestecat in una-doua linguri de smantana, de trei ori pe zi, cu 15-20 minute inainte de masa. Infuzia se obtine din doua legaturi de frunze proaspete de patrunjel, tocate marunt, peste care se toarna 500 ml de apa clocotita. Se lasa o ora, apoi se strecoara. Se bea de trei ori pe zi cate o cescuta inainte de masa. Infuzia din seminte de patrunjel se prepara turnand peste o lingurita de seminte zdrobite de patrunjel o ceasca de apa clocotita. Se macereaza opt ore, se strecoara si se bea in cursul unei zile, in portii mici.

Trebuie sa remarcam ca supele si mancarurile inabusite cu mult patrunjel sunt foarte folositoare pentru bolnavii de hipertensiune, pentru cei cu edeme cauzate de afectiunile cardiace sau renale, ca si in cazul calculilor renali, gutei si in numeroase alte afectiuni. Consumarea patrunjelului este folositoare la orice varsta, pentru ca mareste imunitatea la bolile infectioase, fiind recomandat mai ales in caz de epidemii. S-a demonstrat ca in meniul persoanelor care au atins varste respectabile, printre celelalte verdeturi si cruditati, patrunjelul ocupa un loc de cinste.

Patrunjelul combate mirosul suparator de ceapa si usturoi, fiind suficient sa rontaim cateva frunzulite verzi si mirosul suparator dispare. Cateva frunzulite zdrobite alina usturimile si mancarimea in cazul ciupiturilor de insecte, diminuand si inflamatiile produse de acestea.

Patrunjelul este folosit si in cosmetica, datorita continutului ridicat de vitamina A, numita si vitamina frumusetii. Patrunjelul albeste, tonifica si hraneste pielea. Pentru aceasta se foloseste infuzia de frunze verzi de patrunjel, cu care se sterge fata, dimineata si seara. Dintr-o lingura de frunze proaspete si bine spalate, apoi maruntite, amestecate cu o lingura de lapte batut, se prepara o masca pentru albirea tenului. Se aplica acest amestec pe fata si se lasa 20 de minute, apoi se indeparteaza cu apa curata, putin calduta.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.