Home Social 16 mii de maidanezi eutanasiaţi

16 mii de maidanezi eutanasiaţi

DISTRIBUIŢI

La un an de la moartea lui Ionuţ, Primăria Capitalei arată că măsurile luate după tragicul incident au avut efect. Dacă în anul 2013 circa 850 de bucureşteni au ajuns la Institutul Matei Balş, anul acesta numărul acestora a scăzut la 132. Cifrele sunt rezultatul acţiunilor Pimăriei Capitalei, de gestionare a câinilor fără stăpân, după drama cutremurătoare a copilului sfâşiat. De asemenea, în ultimul an, au fost capturaţi 34.000 de câini, din cei 65.000 care se aflau pe străzile Bucureştiului.

 

 

Bilanţul programului de strângere a câinilor maidanezi de pe străzile Capitalei arată că municipalitatea a reuşit să captureze din septembrie 2013 circa 34.000 de câini, dintre care 16.000 au fost adoptaţi şi 16.000 – eutanasiaţi, a anunţat joi directorul general al ASPA, Răzvan Băncescu, la o conferinţă de presă.

El a prezentat cu această ocazie şi imagini din 2012-2013 cu situaţia câinilor de pe străzile Bucureştiului, potrivit cărora numărul acestora era foarte mare şi animalele trăiau în haite. Printre zonele Capitalei care erau pline de maidanezi şi au fost prezentate de municipalitate sunt Academia Militară, Regina Elisabeta, Drumul Taberei, Bucur Obor, staţia de metrou Pipera, bd. Iuliu Maniu ş.a.

„Reducerea numărului de muşcături în iulie 2014 faţă de iulie 2013 cu 84%. În cifre înseamnă 132 de muşcături faţă de 849. Comparativ cu istoria, de când s-au schimbat legi, luna iulie 2014 e luna cu cel mai redus număr de muşcături din ultimii 10 ani. Cum am reuşit să reducem numărul de muşcături? Capturând cât mai mulţi câini. Am închis situaţia cu 34.000 de câini capturaţi, dintre care 16.000 de câini adoptaţi şi 16.000 de câini eutanasiaţi”, a declarat Răzvan Băncescu.

Potrivit acestuia, obiectivul de bază al Primăriei Generale este ca numărul persoanelor muşcate de câini să fie redus cu 90%, în condiţiile în care în prezent reducerea este de circa 80%.

„Dacă se atinge acest scop, se iese de sub cod roşu şi se renunţă la schimburile de noapte. Am pornit ture de noapte pe perioada verii şi vom continua şi în septembrie şi octombrie, dacă temperaturile permit. La acest proiect de capturare, PMB are mobilizate 15 echipe, 90 oameni şi două schimburi de zi şi noapte”, a şeful ASPA.

„La un an de activitate de strângere a câinilor putem să vă anunţam că am închis 10 luni de activitate şi suntem în avans cu patru luni faţă de obiectivele pe care ni le-am propus. Programul se va încheia pe 21 martie 2015 şi primul obiectiv este să scădem numărul de muşcături de câine”, a mai spus Băncescu.

În Bucureşti mai sunt 20.000 de câini pe stradă, iar în adăposturi sunt 2.000.

Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie 2013, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.