Home Social Alăptarea timp de cel puțin șase luni scade cu 10% riscul de...

Alăptarea timp de cel puțin șase luni scade cu 10% riscul de deces cauzat de cancer

DISTRIBUIŢI

Femeile care își alăptează bebelușii cel puțin șase luni beneficiază de o scădere cu 10% a riscului de deces cauzat de orice formă de cancer și de o scădere cu 17% a riscului de deces cauzat de infarct, informează dailymail.co.uk. Totodată, respectarea recomandărilor specialiștilor pentru a avea o viață sănătoasă reduce riscul de deces cu o treime, afirmă autorii aceluiași studiu. Cercetătorii au monitorizat 380.000 de persoane din nouă țări europene, timp de peste 12 ani. Ei au descoperit astfel că persoanele care respectă recomandările formulate de World Cancer Research Fund/American Institute for Cancer Research (WCRF/AICR) beneficiază de o scădere cu 34% a riscului de a muri din cauza anumitor boli.
Aceste recomandări sunt următoarele: menținerea unei greutăți corporale în limite normale, practicarea de exerciții fizice, reducerea cantităților de alimente și băuturi care îngrașă, introducerea în alimentație a mai multor legume și fructe, reducerea consumului de carne și de băuturi alcoolice și – în cazul mamelor – alăptarea bebelușilor vreme de cel puțin șase luni. Studiul a fost coordonat de medicul Teresa Norat de la Imperial College London. Astfel, persoanele care au respectat recomandările formulate de WCRF/AICR au beneficiat de o reducere cu 50% a riscului de deces cauzat de maladii respiratorii, cu 44% a riscului de deces cauzat de bolile cardiovasculare și cu 20% a riscului de deces cauzat de cancer, în comparație cu persoanele care nu au respectat acele recomandări. Femeile care alăptează cel puțin șase luni beneficiază de o scădere cu 10% a riscului de deces cauzat de cancer și cu 17% a riscului de a muri din cauza unor boli cardiovasculare.
Studiul a fost coordonat de medicul Teresa Norat de la Imperial College London și a fost publicat în American Journal of Clinical Nutrition.

Rudi Vania

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.