Dupa cum afirma viceprimarul Capitalei, Ioan Radu, societatea Apa Nova functioneaza ilegal. Ioan Radu isi bazeaza afirmatiile pe un raport al Curtii de Conturi, din care reiese ca Apa Nova nu a respectat prevederile contractului incheiat cu Municipalitatea. Cazul este deja cerectat de Corpul de Control al primului-ministru.
Corpul de Control al primului-ministru a inceput verificarea modului in care Primaria Capitalei isi onoreaza obligatiile contractuale pe care le are fata de diversi agenti economici.
In acest sens, una dintre prioritati o reprezinta modul in care sunt rezolvate clauzele contractului de concesiune dintre Municipalitate si Apa Nova. In acest contract, Primaria Capitalei este inregistrata cu un raport social de doar 87 miliarde de lei, reprezentand bunuri materiale.
Din diverse motive, la perfectarea contractului s-a omis faptul ca in proprietatea Apa Nova au intrat utilaje ale fostei RGAB in valoare de 130 de miliarde. Prin acest procedeu, Primaria Capitalei o obtinut doar 16,3% din actiunile Apa Nova si nu 31%, cat ar fi fost legal. Prin contract, Grupul francez Ivanvie, proprietarul Apa Nova, se obliga sa investeasca 450 miliarde de lei in modernizarea infrastructurii de apa-canal din Bucuresti, dar acest lucru nu s-a intamplat.
Concluzia ar fi ca partea franceza a incalcat acordul cu Municipalitatea. In razboiul cu afacerile ilegale aranjate cu sprijinul unor functionari din Primaria Capitalei, Corpul de Control al primului-ministru va colabora intens cu viceprimarii generali. In baza noii legi a administratiei publice locale, pentru o mai buna eficientizare a controalelor, viceprimarii sunt obligati sa renunte la functia de consilieri municipali.
In perioada urmatoare vor fi verificate o serie de tranzactii incheiate atat in cadrul Regiei Autonome de Transport Bucuresti, cat si la Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice, in privinta carora, in opinia Municipalitatii, exista destule semne de intrebare.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane