Cea de a treia editie a -Superlativelor tineretii-, desfasurata luni seara pe scena Teatrului National din Capitala, a beneficiat de prezenta a numeroase VIP-uri care au venit fie pentru spectacol, fie chiar au inmanat premii.
Printre cei prezenti s-a numarat si presedintele Traian Basescu insotit de -garda sa de corp– consilierul prezidential Elena Udrea.
Teatrul National s-a dovedit neincapator, fiind asaltat de copii si tineri, dar si de multe vedete, printre care Iurie Darie, Oana Sarbu, Ivan Patzaichin, Mihai Leu si Corina Chiriac. In fiecare an, premiile au fost inmanate de nume recunoscute drept autoritati intr-un anumit domeniu, ceea ce s-a intamplat si la editia din acest an. Gabi Szabo, Johnny Raducanu, Constantin Balaceanu-Stolnici, Codrut Seres si, nu in ultimul rand, Traian Basescu sunt doar o parte din cei care au urcat pe scena Nationalului pentru a premia copiii.
-Conteaza mult de unde te uiti atunci cand vrei sa cunosti Romania-
Pe parcursul a aproximativ doua ore, au fost acordate 16 premii, iar spectacolul a fost -condimentat- cu momente artistice sustinute de ansamblul de copii Hora, balerinii Ovidiu Iancu si Corina Dumitrescu, Proconsul si Luminta Anghel si Sistem.
Actorul Virgil Ogasanu a premiat pe tineri actori Tudor Aaron Istodor si Ana Maria Marinca. La sectiunea Muzica, castigatorul a fost Laur Hreniuc, un pianist de doar 12 ani, elev al Liceului -Ciprian Porumbescu- din Suceava. Ca o noutate a acestei editii, patru copii au recitat cate un Manifest reprezentand conceptia lor despre societatea romaneasca, iar concluzia a tot ce au exprimat ei ar putea fi urmatoarea: -Conteaza mult de unde te uiti atunci cand vrei sa cunosti Romania-.
Ovidiu Matei Iancu, 22 de ani, prim-solist al Operei Nationale din Bucuresti, a fost premiat la sectiunea Arte. El a dorit sa imparta premiul cu partenera sa, Corina Dumitrescu, alaturi de care a prezentat un fragment din Don Quijote. Gabi Szabo a anuntat castigatorul din Sport, care in acest an a fost Valeriu Calancea, campion european la juniori la haltere. Premiul pentru Informatica i-a revenit, in 2005, lui Valentin Stanciu, iar cel pentru Olimpiade, lui Gabriel Kreindler, absolvent al Colegiului de Matematica -Tudor Vianu-.
Cea de-a treia serie de premii a debutat cu cel mai bun proiect de tineret, obtinut de -Play Culture- si inmanat de George Mihaita. In timp ce clasa a VI-a B de la Scoala -Sfintii Voievozi- din Capitala isi ridica premiul pentru castigarea proiectului -Clase fara fumat-, in sala a intrat presedintele Romaniei insotit de Elena Udrea, consilier de stat, sef al Cancelariei prezidentiale, care a -furat- aplauzele ce li se cuveneau celor mici. Asociatia Nationala de Lobby si Negociere a fost desemnata cel mai bun ONG de tineret, iar Orlando Petriceanu de la Asociatia -Trubadurii secolului XXI- a fost numit cel mai bun voluntar din domeniul de tineret. Premiile au fost inmanate de catre directorul ANSIT – Cristian Rizea. Oficialitatile prezente au recompensat inclusiv -Ideile de afaceri-, ministrul Codrut Seres felicitandu-l pe Sebastian Ghita, de 27 de ani, castigatorul acestei sectiuni. S-au acordat si trei premii speciale, care au revenit Asociatiei -Hraniti copiii-, doamnei Carmen Pasare – premiul pentru o persoana care s-a implicat, si Cristianei Bulbuc, care a primit premiul Destine model. Revistei -Radar-, o revista on-line, realizata de persoane nevazatoare pentru cei fara vedere, i-a fost inmanat Premiul pentru Jurnalism de catre Traian Basescu.