Ieri a expirat termenul de rezolvare a contestatiilor depuse de absolventii de liceu care au sustinut examenul de Bacalaureat.
La ora inchiderii editiei, numarul contestatiilor din teritoriu nu fusese centralizat decat la nivel de Capitala, unde au fost inregistrate 2.494 de contestatii.
-Cei mai multi candidati – 872 – au contestat rezultatele la Limba si literatura romana-, ne-a declarat Cristina Iancu, presedintele Comisiei municipale de contestatii.
Liceul la care au fost inregistrate cele mai multe contestatii din Bucuresti – 176 – a fost Grupul Scolar Electronica Industriala.
-Cele mai multe contestatii au fost inregistrate din partea elevilor de la forma de invatamant fara frecventa. Astfel, daca la <zi> au fost respinsi numai 16 candidati, din 192 inscrisi, inregistrandu-se o promovabilitate de 91%, la <fara frecventa> au picat 103 candidati din 167-, ne-a precizat profesorul Melita, directorul Grupului Scolar Electronica Industriala. La grupul scolar respectiv, cei mai multi candidati au contestat note de 4,75-4,80, doar patru candidati contestand note mai mici de 4,00.
Referitor la acuzatiile primite de unii profesori de a fi luat -spaga-, ministrul educatiei, Ecaterina Andronescu, se declara de acord cu plecarea din invatamant a profesorilor care au un comportament -mai putin moral-, dar afirma ca trebuie ca orice sanctiune sa fie aplicata pe drept. -As vrea sa fiu bine inteleasa. Nu ma intereseaza ca in invatamant sa ramana profesori care au un comportament imoral, dar, in acelasi timp, nu vreau sa trimit scoala in derizoriu numai din cauza unor inscenari, a unor fapte care nu pot fi probate-, a declarat Andronescu. Ministrul educatiei nu crede ca profesorii le-au cerut elevilor bani si nici ca supraveghetorii – cadre didactice din alte scoli decat cele in care a fost organizat examenul – ar fi facut un astfel de gest, dar asteapta rezultatul anchetei Politiei.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane