Home Social De ce e bine să mâncați două mese copioase pe zi

De ce e bine să mâncați două mese copioase pe zi

DISTRIBUIŢI

 

Persoanele care consumă zilnic un mic dejun și un prânz consistent își țin mai bine sub control greutatea și glicemia, comparativ cu cele care preferă să ia șase gustări zilnic, au descoperit cercetătorii din Cehia, potrivit dailymail.co.uk.

 

Potrivit unui studiu realizat în Cehia, două mese copioase zilnice s-au dovedit benefice mai ales pentru persoanele cu diabet de tipul 2, însă de această „dietă” ar putea beneficia orice persoană care dorește să își țină greutatea sub control.

 

În testele efectuate de o echipă de oamenii de știință cehi, persoanele care consumau un mic dejun și un prânz consistent în fiecare zi au slăbit, în medie, cu 1,5 kilograme mai mult decât persoanele care aveau tendința să consume gustări mai mici, de mai multe ori pe zi.

 

De asemenea, la începutul lunii mai, cercetătorii olandezi au descoperit că gustările mici și frecvente bogate în zahăr și grăsimi contribuie la creșterea depozitului de colesterol din ficat și îngroașă talia, însă consumul unor porții mai mari, de trei ori pe zi, nu are niciun impact negativ asupra acestora.

 

La studiul cercetătorilor din Cehia au participat 54 de pacienți cu vârsta cuprinsă între 30 și 70 de ani, care urmau un tratament împotriva diabetului de tipul 2 – cea mai frecventă formă a acestei boli, care de obicei este ținută sub control prin dietă strictă.

 

Participanții la studiu au fost rugați să aleagă dintre două diete, fiecare conținând cu 500 de calorii mai puțin decât cantitatea zilnică recomandată.

 

Un grup de 27 de subiecți a consumat zilnic șase mese mai puțin consistente, timp de 12 săptămâni, în timp ce al doilea grup a consumat zilnic un mic dejun și un prânz consistent.

 

Apoi grupurile au făcut schimb de diete – bazate pe același conținut de macronutrienți și calorii – și au continuat experimentul timp de alte trei luni.

 

Echipa de cercetători a măsurat ulterior nivelul de grăsimi din ficat, sensibilitatea la insulină și funcționarea celulelor beta-pancreatice, care produc insulină.

 

Studiul, publicat în revista Diabetologia, a relevat faptul că greutatea corporală a scăzut în cazul ambelor grupuri – însă scăderea în greutate a fost mai vizibilă în cazul celor care au consumat mese mai copioase.

 

Persoanele care au consumat două mese consistente pe zi au pierdut, în medie, 3,7 kilograme, în comparație cu doar 2,3 kilograme pentru persoanele care consumau mai multe gustări pe parcursul zilei.

 

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.