Home Social Distractii care ard calorii

Distractii care ard calorii

DISTRIBUIŢI

Barurile aglomerate, cu mult zgomot şi fum de ţigară, internet-cafe-urile şi sălile de forţă au început să piardă din ce în ce mai mult teren în faţa unor activităţi care, pe langă faptul că ajută la arderea caloriilor, oferă celor care le practică o ocazie mai mult decat relaxantă de petrecere a timpului liber.

Avand în vedere că o ieşire într-un bar cu prietenii ajunge de cele mai multe ori să coste mai mult de cateva sute de mii, din ce în ce mai mulţi tineri preferă să cheltuiască banii pe activităţi care, pe langă faptul că sunt relaxante, oferă şi prilejul de a arde cateva calorii. Cursurile de dans se află în topul preferinţelor celor care doresc să îşi păstreze o formă fizică bună, fără a renunţa însă la distracţie şi relaxare. -Noi oferim cursuri de dans de societate, iar orele se fac într-o atmosferă relaxată. Cei mai mulţi cursanţi vin după orele de serviciu pentru a uita de problemele cotidiene, dar şi pentru a face mişcare într-un mod mult mai plăcut decat la sala de fitness-, ne-a declarat Sorin Radan, instructor de dans.

Distracţie în cuplu

Motivaţiile celor care aleg dansul pentru a petrece timpul liber variază în funcţie de varstă. -Dacă cei tineri vin în gaşcă, pentru a învăţa paşii dansurilor latino, pe care ulterior îi exersează în discoteci, cuplurile trecute de 35 de ani vin mai mult pentru a petrece clipe alături de partener, mult mai distractiv decat acasă-, ne-a mai spus instructorul. Acesta susţine că, odată ce mişcările de bază sunt învăţate, dansul intră în sange, iar persoana care îl practică nu va mai putea să stea departe de ring. -După a doua sau a treia săptămană am vrut să renunţ , mi se părea că se îngroaşă gluma foarte tare şi că nu o să reuşesc niciodată să mă descurc. Am început să exersez şi acasă, iar acum am progresat şi nu mai mă feresc să merg la petreceri pentru că nu ştiu să dansez-, ne-a spus un cursant. În ceea ce priveşte preţurile la care pot fi luate lecţii de dans, acestea nu depăşesc 200 RON, pentru module de trei luni.

Împătimiţii calculatorului, la joacă!

Partidele de paint-ball sunt de departe cea mai bună modalitate de petrecere a timpului liber, apreciate chiar şi de cei mai pătimaşi fani ai jocurilor, care nu se lasă cu uşurinţă duşi din faţa calculatorului. -Paintball-ul reprezintă transpunerea în realitate a celor mai în vogă jocuri pe calculator, de aceea a prins foarte bine la tineri-, ne-a spus Cătălin Stănescu, administratorul unei firme de paint-ball. Dacă la început acest mod de distracţie era considerat exclusivist, concurenţa mare a făcut ca preţurile să scadă foarte mult, o repriză de paint-ball ajungand mai ieftină chiar decat închirierea unui calculator într-un internet-cafe. Pentru un joc taxa este de 15 RON de persoană, în care sunt incluse 50 de bile de vopsea pentru fiecare membru al echipei. -Acesta este un sport de întărire a caracterului, în care jucătorii învaţă despre spiritul de echipă, caştigă încredere în ei înşişi, dezvoltă abilităţi de lideri şi se distrează, eliberandu-se în acelaşi timp de stres-, ne-a mai spus Cătălin Stănescu. Pentru cei cu dare de mană, lecţiile de echitaţie pot fi unul dintre cele mai plăcute moduri de relaxare. Preţul unei ore de călărie variază în funcţie de durată, dar şi de clubul care organizează cursurile. -O lecţie de 45 de minute costă 40 RON, iar pentru o jumătate de oră tariful este de 30 RON. Echitaţia aduce însă multiple beneficii celor care o practică. Pe langă faptul că sunt puşi la lucru toţi muşchii corpului, ceea ce înseamnă mişcare, persoanele care iau astfel de lecţii capătă încredere în sine, dar îşi înving şi teama de animale-, ne-a spus Marin Ionescu, instructor de echitaţie.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.