Peste 50 de edituri de carte scolara, care asigura aproximativ 95% din productia si piata de carte scolara din Romania, sunt nemultumite de modul in care Ministerul Educatiei gestioneaza problema manualelor scolare, considerandu-l -defectuos si pagubos-.
Licitatia M007 anuntata de MEdC in aceste zile are numeroase vicii de procedura, ministerul folosind sabloanele din anii anteriori. -Algoritmul de calcul folosit pentru alegerea manualelor castigatoare favorizeaza pe cele mediocre, unele cu preturi de dumping, in detrimentul manualelor valoroase, cu un pret mai mare, de cele mai multe ori, cu cateva mii de lei (exemplu: manual cu pret de 15.000 lei este declarat castigator, iar cel cu un pret de 22.000 lei este eliminat din competitie, conform algoritmului elaborat de MEdC)-, sustin reprezentantii editurilor scolare.
Autorii comunicatului mai sustin ca nu exista garantii pentru profesionalismul evaluarii de continut, la aceasta data Consiliul National de Evaluare si Difuzare a Manualelor (cu un statut incert) este in reorganizare dupa ce a avut in ultimii cinci ani tot atatia directori care si-au inaintat demisiile.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane