La Segarcea, la orele de dirigenţie se face educaţie sexuală. Înainte de cazul tânărului bolnav de SIDA de la Segarcea, discuţiile despre bolile cu transmitere sexuală erau privite cu reticeţă sau amuzament de copii. Lucrurile s-au schimbat după ce toată lumea a început să vorbească despre ameninţarea pe care acesta a lăsat-o în urma lui.
La liceul pe care l-a absolvit şi tânărul de la care a plecat totul, discuţiile despre educaţie sexuală au luat locul orelor de dirigenţie.
Isteria creată în oraş i-a făcut pe profesorii de la şcolile din Segarcea mult mai responsabili în privinţa educaţiei sexuale.
“Le-a părut rău pentru drama acestui băiat şi au încercat să afle mai multe despre SIDA, să încerce să ştie cum să prevină această boală”, a spus Sorina Tudor, profesor de matematică.
Şi medicul liceului a remarcat interesul crescut al elevilor pentru discuţiile pe teme sexuale. Le-a explicat atât simptomele, cât şi riscurile.
“Educaţia o facem de ani de zile aici, numai că în ultimul timp, copiii sunt mult mai interesaţi decât cu alte ocazii. Copiii pun întrebari legate de bolile cu transmitere sexuală”, a spus medicul Florian Pitiş.
Cadrele didactice fac tot ce pot, însă se plâng de un singur lucru. Primele discuţii privind viaţa sexuală a copiilor ar trebui să aibă loc în familie, lucru ce nu se întâmplă în foarte multe cazuri.
Cazul tânărului din Segarcea a devenit cunoscut în toată ţara. Bărbatul este suspectat că a transmis virusul cu bună ştiinţă mai multor fete şi s-a aflat abia după moartea sa. Până acum au mai fost confirmate două cazuri la tinerii din anturajul său.