Elevi și profesori din cadrul „International British School of Bucharest“ (IBSB) vor porni și anul acesta o acțiune împotriva gunoaielor aruncate în pădurile din jurul Bucureștiului. Aflați la cel de-al treilea eveniment de acest gen, elevii sunt foarte entuziasmați și speră că vor trage un semnal de alarmă asupra importanței unui mediu curat și sănătos prin acțiunea lor de voluntariat. Anul trecut, cu doar 300 de elevi prezenți la acțiunea de curățenie, s-au stråns nu mai puțin de opt tone de gunoaie. Anul acesta, elevii speră că numărul voluntarilor va ajunge la 350, iar cantitatea de gunoi strånsă va fi mai mare. Evenimentul de anul acesta se numește „Cernica Clean Up 3“ și va avea loc pe data de 9 mai, în pădurea Cernica. „Școala noastră vrea să dea un exemplu celor care iubesc natura și consideră că trebuie să facă ceva pentru a menține mediul și a-l îmbunătăți“, a declarat Mihaela B., elevă IBSB, coordonatoare a proiectului de anul acesta.
Primul astfel de eveniment a avut loc în 2007, cånd unul dintre elevii IBSB, Tudor S., a avut inițiativa de a îmbunătăți aspectul pădurii Băneasa. De la o idee, la un adevărat proiect nu a fost decåt un pas, mulțumită sprijinului IBSB, sponsorilor, părinților, prietenilor școlii și a elevilor care au preluat activitatea și au continuat-o.
Prima acțiune s-a numit „Băneasa Clean Up“. „Am vizitat apoi pădurea și am constatat că oamenii au avut mai multă grijă și am considerat că trebuie să ajutăm și alte spații verzi. Pe viitor, dorim să facem cåt mai mult pentru a veni în sprijinul naturii“, a adăugat Mihaela. Dacă primele două acțiuni au avut loc în pădurea Băneasa, de data aceasta elevii au decis că e timpul să facă același lucru și în pădurea Cernica. Școala va pune la dispoziția voluntarilor mănuși, saci, asistență medicală și alte resurse pentru buna desfășurare a evenimentului. „Toți participanții vor primi trei tipuri de tricouri în trei culori diferite: roșu, galben și albastru, semnificånd casele pe care acestea le reprezintă: Dobrogea, Transilvania și Muntenia. Astfel, acțiunea va avea și un caracter competitiv, elevii încercånd să strångă cåt mai multe puncte pentru a cåștiga competiția anuală desfășurată în școală. Toată acțiunea se va desfășura în zone supravegheate de profesori și părinți, astfel încåt siguranța elevilor să fie la cote maxime. La sfårșitul evenimentului toți participanții sunt invitați să se alăture picnicului organizat în cadrul restaurantului din zonă. La acțiunea de curățenie sunt invitați toți elevii, părinții și prietenii școlii, cåt și invitații acestora, a explicat Mihaela.
Aceasta a încheiat prin a le mulțumi tuturor persoanelor implicate în eveniment: colegilor, profesorilor, părinților și sponsorilor.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane