Home Social Funeriu: România ar fi arătat altfel dacă ultimele 20 de generații nu...

Funeriu: România ar fi arătat altfel dacă ultimele 20 de generații nu ar fi știut ce e „șpaga”

DISTRIBUIŢI

Ministrul Daniel Funeriu, prezent ieri, la Craiova, a declarat, într-o conferință de presă, că România ar fi arătat altfel dacă ultimele 20 de generații, „adică toți care au între 38 și 18 ani“, nu ar fi știut ce este „șpaga“, transmite corespondentul Mediafax. „Cred că anul acesta asistăm la cel mai corect organizat bacalaureat din ultimii 20 ani. Cum ar arăta România azi dacă 20 de generații care au dat bacalaureatul nu ar ști ce este șpaga, nu ar ști ce este frauda? Dacă 20 de generații, adică toți cei care au între 38 și 18 ani, nu ar fi fraudat. Dacă pentru ei frauda ar fi ceva inexistent, România arăta altfel“, a declarat ministrul Funeriu. Acesta a mai spus, ieri, că examenul de bacalaureat din 2011 este „cel mai corect“ din ultimii 20 ani, apreciind că dacă ultimele „20 de generații“, adică „cei care au între 38 și 18 ani“, nu ar fi „fraudat“ examenul, atunci România ar fi arătat altfel. El a susținut că în mandatul său de ministru al Educației s-a schimbat percepția la Bruxelles despre învățământul și cercetarea din România.  „Este pentru prima dată când presa nu vorbește la bacalaureat despre modul în care s-a fraudat în nu știu ce școală. Vorbiți despre faptul că cei care au vrut să fraudeze au fost prinși. În acest scurt mandat, am reușit să dăm o lege a educației care este apreciată de colegii noștri europeni. În acest an și jumătate de mandat s-a schimbat radical percepția despre ce se întâmplă în învățământul și în cercetarea din România la Bruxelles. Sigur, înainte de mine aveam un om care nu vorbea nici măcar o limbă străină“, a mai spus Daniel Funeriu.

Bac, ultima probă

Elevii claselor a XII-a vor susține astăzi ultima probă a primei sesiuni a examenului de bacalaureat. Este vorba despre proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării. Proba va fi susținută de aproximativ 210.000 elevi, diferențiat, în funcție de filieră, profil și specializare. Potrivit calendarului aprobat de MECTS, prima afișare a rezultatelor va avea loc duminică, 3 iulie, până la ora 16.00. În aceeași zi, între orele 16.00-20.00, vor putea fi depuse contestațiile. Soluționarea acestora se va realiza în perioada 5-7 iulie, iar afișarea rezultatelor finale are ca termen-limită data de 8 iulie.  Înscrierea candidaților pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat se va face între 11 și 15 august, iar evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală la limba română va avea loc în zilele de 22 și 23 august.
Între 22 și 24 august vor fi evaluate competențele de comunicare la limba maternă, în zilele de 23 și 24 august la limba de circulație internațională, iar în zilele de 25 și 26 august evaluarea competențelor digitale.
Probele scrise vor începe în data de 29 august cu cea de limba și literatura română, care va fi urmată în 30 august de cea la limba maternă și în 31 august de proba obligatorie a profilului. În data de 2 septembrie va avea loc proba la alegere a profilului și a specializării.
Afișarea rezultatelor se va face în 4 septembrie până la ora 16.00 și tot în aceeași zi vor putea fi depuse contestațiile. Rezultatele finale vor fi afișate în data de 7 septembrie.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.