Home Social Gemenii genereaza confuzii… educationale

Gemenii genereaza confuzii… educationale

DISTRIBUIŢI

In Regulamentul scolar, gemenii beneficiaza de o clauza aparte; ei nu pot fi despartiti, pentru ca dezvoltarea lor decurge cel mai bine cand sunt impreuna. In situatia in care au fost admisi la licee, s-a luat hotararea ca, in functie de dorinta lor, sa urmeze cursurile aceluiasi liceu. Au fost insa si situatii in care aceasta prevedere a Regulamentului a fost tratata confuz…

-Legea gemenilor- – inexistenta si totusi aplicata

Potrivit unor informatii locale, Inspectoratul Scolar al Judetului Neamt ar fi cerut directorilor de scoli sa aplice -Legea gemenilor-. Conform ei, daca unul dintre gemeni obtine o nota mai mica, el va primi nota mai mare a celuilalt. -Gemenii sunt, din punct de vedere biologic si psihic, deosebiti de ceilalti indivizi, de aceea MEC ne cere sa-i tratam astfel incat sa fie stimulati, nu descurajati-, ar fi declarat un functionar important al Inspectoratului.

La Scoala Nr. 5 sunt inregistrate cele mai multe cupluri de gemeni din Roman. In clasa I sunt doua perechi. Andreea si Ioana Dumitriu s-au nascut pe 18 august 1993. -E prea devreme sa pot spune multe lucruri despre fetite. Ele par foarte receptive si se completeaza una pe alta, se ajuta, par unite afectiv. Trebuie ajutat mai mult copilul mai slab dotat ca intelect. Dar ei sunt totusi indivizi deosebiti. Se misca altfel, respira altfel. O nota trebuie sa reflecte munca fiecaruia. Daca le dam aceeasi nota, ajungem la o uniformizare a individului-, spune invatatoarea fetitelor.

Razvan Ionut si Codrin Valentin Graur s-au nascut la 25 ianuarie 1986, la ora 23. Baietii au urmat cursurile Scolii Nr. 11 si au reusit la Liceul de Arta din Iasi, dar la clase diferite, unul la arhitectura, altul la grafica, desi pasiunea baietilor ramane pictura. Au dat admitere la sectii diferite pentru a fi ei insisi, dar, la numai o saptamana, au dorit sa se mute la aceeasi clasa.

Ministerul Educatiei a fost luat mult prea in serios…

-In primul rand, precizez ca nu exista o Lege a gemenilor. Problema lor a fost mult amplificata… Nu exista decat o prevedere a Regulamentului scolar, prin care se da posibilitatea gemenilor care au intrat la licee diferite de a continua scoala la unul singur. Discutiile se invart in jurul a zece perechi de gemeni, daca ne gandim doar la cei care au intrat in clasa a IX-a in acest an si au dorit sa continue studiile impreuna-, ne-a precizat Vasile Molan, secretar de stat in cadrul MEC. -Numarul de elevi dintr-o clasa variaza intre 25 si 30 de copii. O astfel de suplimentare nu va afecta procesul educational-, a mai spus Molan.

In ceea ce priveste -obligativitatea- ca notarea gemenilor sa fie identica, indiferent de cunostintele lor, secretarul de stat a mai precizat ca ei trebuie notati dupa cunostintele fiecaruia.

1 COMENTARIU

  1. nu este corect ca fratele geaman cu media mai mare sa-l traga automat si pe celalalt cu o medie mai mica. daca doresc sa fie impreuna de ce nu fac invers. imaginati-va unul cu media 10 care opteaza ptr colegiul sf sava unde ultima medie este 9,95 ca il trage si e frate care a obtinut media 8,75. pai asta este corect ptr cele cateva sute de copii care au obtinut media intre 9,90 si 9,95. atentie domnilor specialisti din inspectorate si minister.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.