Home Social Imunomod, o escrocherie periculoasa

Imunomod, o escrocherie periculoasa

DISTRIBUIŢI

Nu este pentru prima oara cand escrocii se hranesc cu disperarea si suferintele oamenilor. Pana la urma, romanii cumpara orice: gandaci, urina, apa distilata, acid boric si, mai nou, reziduuri de antibiotice. Din pacate, comertul cu false medicamente se deruleaza fara probleme sub ochii orbi ai autoritatilor.

Apa cu resturi de antibiotice

De ani de zile, o doctorita pensionara din Craiova vinde prin mica publicitate o substanta despre care sustine ca vindeca si cancerul, si SIDA. Medicii oncologi craioveni au luat produsul si l-au testat. Rezultatul s-a dovedit a fi nu numai ineficient, dar si periculos pentru sanatatea consumatorilor: un amestec de apa cu resturi de antibiotice.

Afacerea mergea ca pe roate, pentru ca o cura costa intre 10 si 12 milioane de lei. Nu se stie inca exact cati oameni au dat bani pe acest -leac-, dar este vorba de ordinul sutelor.

Elena Ionascu a fost medic primar de medicina generala si a lucrat pana in 1982 la o policlinica de cartier din Craiova. Dupa ce s-a pensionat, a scos pe piata Imunomod (pe care l-a comercializat cu acte in regula printr-un SRL) – sustinand ca este un tratament miracolos chiar pentru cancer si SIDA.

Politia acheteaza cazul

Reprezentantii Colegiului Medicilor Dolj au inceput o ancheta proprie in acest caz. Ei au recuperat cateva flacoane de Imunomod si, dupa o analiza primara, s-a confirmat ca -substanta miraculoasa- este, de fapt, apa si reziduuri de antibiotice.

Conform prospectului, Imunomod vindeca infectia HIV, hepatite cronice, cancer, epilepsii si multe alte boli. Inventatoarea lui mai sustine ca medicamentul nu are contraindicatii si se administreaza pe cale orala sau este injectat.

Medicii spun insa ca -medicamentul miracol- nu poate decat sa agraveze starea bolnavilor disperati care il folosesc.

Colegiul Medicilor incearca acum sa afle numarul bolnavilor care si-au administrat deja Imunomod.

Acasa la doctorita pensionara se afla doar sotul ei, care sustine ca Elena Ionascu e plecata in Italia, sa mai scoata niste doze. Barbatul spune ca sotia lui este un savant eminent, caruia medicii invidiosi nu vor sa-i recunoasca valoarea.

De remarcat ca femeia nu consulta pacientul niciodata si prescrie tratamentul doar dupa ce vede diagnosticul bolnavului. Mai mult, intotdeauna pretinde ca fiolele goale sa-i fie aduse inapoi, pentru ca este criza mare de astfel de produse.

Colegiul Medicilor a sesizat Politia in legatura cu acest caz si a cerut sa-i ajute la identificarea bolnavilor care au folosit Imunomod. Mostre din -medicamentul minune- vor fi trimise la Institutul Mina Minovici din Bucuresti, in vederea unor analize aprofundate. Doctorita, care are 73 de ani, s-ar putea ascunde prin Craiova, desi sotul ei spune ca este in Italia.

Lantul inventiilor sau al minciunilor

Elena Ionascu sustine ca principiile terapeutice ale solutiei sunt date de o planta rara. -Cercetarile- au inceput in 1992. Paranoia sau mitomania au evoluat de-a lungul vremii. Doctorita sustine ca a realizat singura experiente pe cobai, iar Imunomod a regenerat functiile hepatice si renale si celulele sangvine.

Apoi incepe seria minciunilor: ca un prestigios institut de cercetare din Roma i-ar fi girat inventia, ca medicamentul nu este toxic, nu este alergic, nu are efecte secundare si este bine tolerat de organismul uman. Cu alte cuvinte, doctorita de dispensar din Romania a descoperit medicamentul perfect. Paradoxal, nu a gasit nici un fraier interesat caruia sa-i vanda marea substanta, chiar daca ea invoca numele unor comapanii japoneze, americane, germane etc.

In realitate, Imunomod nu este nici macar brevetat in Romania, pentru ca doctoita nu avea cum sa-si sustina asa-zisa inventie cu un proiect. Victimele nu au fost putine, multi oameni bolnavi si disperati fiind pacaliti. Spectrul bolilor abordate este impresionant, fapt ce ne ofera un indiciu clar asupra megaescrocheriei: SIDA, eczeme, herpesuri, radiodermite, lichen Ruber-plan, pemfigus, eritem polimorf, keratodermite, sclerodermii, ihtioze, vitiligo, lupus eritematos, psoriazis, boli hepatice (hepatite virale – indiferent de virus, hepatite alcoolice, ciroze), boli neurologice (psihoze, epilepsii, pareze, paralizii etc.), boli de sange, bolile endocrinologice, tumorile benigne si maligne (in special cand tratamentul este asociat cu citostatice), leucemii.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.