Pe 4 noiembrie 2015, Victor Ponta și-a anunțat demisia din funcția de prim-ministru. Dar nu înainte de a emite o Hotărâre de Guvern nr. 924/04.11.2015 pentru aprobarea Regulamentului de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică. Astăzi, Federația pentru Apărarea Pădurilor a acuzat prevederile acestui act „întrucât nu respectă prevederile Constituției României și ale Legii nr. 46/2008 – Codul Silvic și duce la aservirea a 86% din pădurile țării grupurilor de interese, nelăsând nicio șansă gospodăririi durabile a pădurilor, efectuării de împăduriri și de lucrări de combatere a inundațiilor, alunecărilor de teren, deșertificării, nelăsând nicio șansă generațiilor viitoare de a avea păduri. De asemenea, aplicarea H.G. nr. 924/04.11.2015 duce la desființarea a 7.000 de locuri de muncă din mediul rural, marea majoritate a celor care ocupă aceste locuri de muncă fiind unici susținători de familie.”
Federația pentru Apărarea Pădurilor, organizație non-guvernamentală care are în componența sa membri ai Academiei Române, ai Academiei de Științe Agricole și Silvice, Societatea ”Progresul Silvic, Confederația Consilva, Asociația Proprietarilor de Păduri din România, Asociația Constructorilor Forestieri din România, Asociația Pensionarilor Silvici din România a organizat o acțiune de pichetare a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor solicitând următoarele:
1. Respectarea prevederilor Codului Silvic în vederea stopării corupției din sectorul silvic și salvării pădurilor de la distrugere.
2. Respectarea prevederilor art. 120 din Legea nr. 46/2008 – Codul Silvic republicată, privind acordarea unor drepturi personalului silvic;
3. Respectarea prevederilor art. 97 din Legea nr. 46/2008 – Codul Silvic republicată, privind acordarea unor subvenții proprietarilor de păduri cu suprafețe până în 30 ha pentru administrarea și paza acestor păduri;
4. Modificarea H.G. nr. 924/04.11.2015 pentru aprobarea Regulamentului de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică, întrucât acest HG nu respectă prevederile Constituției României și ale Legii nr. 46/2008 – Codul Silvic și duce la aservirea a 86% din pădurile țării grupurilor de interese, nelăsând nicio șansă gospodăririi durabile a pădurilor, efectuării de împăduriri și de lucrări de combatere a inundațiilor, alunecărilor de teren, deșertificării, nelăsând nicio șansă generațiilor viitoare de a avea păduri. De asemenea, aplicarea H.G. nr. 924/04.11.2015 duce la desființarea a 7.000 de locuri de muncă din mediul rural, marea majoritate a celor care ocupă aceste locuri de muncă fiind unici susținători de familie.
5. Salvarea pădurilor României prin depolitizarea sectorului silvic, astfel încât să fie stopate retrocedările ilegale de păduri, corupția și furturile de lemn.
6. Tragerea la răspundere a celor care au permis, prin neaplicarea legii, distrugerea a 400.000 ha de păduri și retrocedări ilegale de păduri.
7. Salvarea pădurilor României prin respectarea prevederilor Codului Silvic. Pădurea este un bun de interes național, funcțiile ei trebuie respectate, susținute și dezvoltate în interesul generațiilor actuale și viitoare ale țării. Conform prevederilor Codului Silvic, în toate pădurile României se aplică ca formă de management, managementul forestier durabil, nicidecum guvernanța corporativă.
8. Modificarea H.G. nr. 301/29.04.2015 privind reorganizarea Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva întrucât această Hotărâre de Guvern este fundamentată pe aplicarea guvernanței corporative la păduri, ceea ce va
determina distrugerea a peste 4,3 milioane ha păduri administrate de Regia Națională a Pădurilor-Romsilva (3,2 milioane ha păduri de stat și 1,1 milioane ha păduri particulare).
9. Respectarea reglementărilor silvice ale Uniunii Europene și Consiliului Europei și corelarea României la celelalte țări din Uniunea Europeană și Europa prin aplicarea la păduri a managementului forestier durabil. Managementul forestier durabil ia în considerare unitar și în egală măsură toate cele trei funcții ale pădurii: funcția ecologică, funcția socială și funcția economică. România este singura țară din Europa și din lume care aplică la păduri, contrar Legii nr. 46/2008-Codul Silvic, guvernanța corporativă în locul managementului forestier durabil, luând în considerare numai funcția economică a pădurii în scopul obținerii unui profit maxim. Pentru maximizarea profitului se vor intensifica tăierile de păduri, neglijându-se funcția ecologică și funcția socială a acestora, investindu-se cu totul insuficient în împăduriri, lucrări silvice și în dezvoltarea, protecția și consolidarea pădurilor pentru evitarea inundațiilor, torenților și alunecărilor de teren. Pierderile de zeci de vieți omenești și de imense bunuri materiale la inundații și alunecări de teren sunt cauzate de lipsa pădurilor și nesusținerea funcției ecologice a acestora. Starea precară de sănătate a populației României este determinată atât de pauperizarea ei, cât și de lipsa pădurilor, de procesul de distrugere a pădurilor, de nesusținerea funcției sociale a acestora.
10. Modificarea O.U.G. nr. 109/2011 astfel încât, la păduri, să nu se aplice guvernanța corporativă.
11. Măsuri de stopare a campaniei de denigrare a personalului silvic susținută de unii politicieni – instrumente ale grupurilor de interese. Apărând pădurea, 4 pădurari au fost omorâți și 600 de pădurari, tehnicieni și ingineri silvici au suferit vătămări corporale grave. În loc să fie oferite onoruri celor care s-au jertfit apărând pădurea, pentru menținerea intregrității acestui bun de interes național (așa cum se întâmplă la alte categorii profesionale), unii politicieni denigrează personalul silvic pentru a distrage atenția opiniei publice de la adevărații vinovați de distrugerea pădurilor României. În România sunt 400.000 ha de păduri distruse întrucât acești demnitari, făcând jocul grupurilor de interese, nu au luat nicio măsură pentru acordarea proprietarilor de păduri a subvențiilor pentru administrarea și paza pădurilor.
12. Consultarea reală a mediului academic, a specialiștilor și a reprezentanților societății civile din sectorul silvic la elaborarea strategiilor forestiere și a actelor normative aferente sectorului.
Acest criminal si toti, sa fie lasati pe mina poporului. Cum faceau evreii si Grecii ,,,UCISI CU PIETRE ,,,ACUM, SA FIE PEDEPSITI DE POPOR. DE FURIA POPORULUISI TOTI TRAFICANTII DE CARNE VIE, TOTI CARE ATANTEAZA LA SANATATEA SI VIATA OMULUI .