Consiliul National de Evaluare Academica si Acreditare a aprobat, ieri, organizarea studiilor in sistemul Invatamant Deschis la Distanta (IDD) pentru mai putin de jumatate din cele 73 de specializari ale universitatilor acreditate care au solicitat aprobare in acest sens.
Dintre cele 33 de specializari autorizate, amintim:
Tehnologii asistate de calculator, Geografie/Economia turismului, Asistenta sociala, Institutori (invatamant primar-prescolar) si o limba straina (engleza sau franceza) – de la Universitatea din Bucuresti;
De la Universitatea -Transilvania- din Bucuresti – Tehnologii de mecanica fina (colegiu), iar de la Universitatea -Babes-Bolyai- din Cluj-Napoca – Asistenta sociala, Sociologie, Psihopedagogie speciala si Psihologie.
Totodata, au primit acreditare specializari de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara – Clinica si farmacie veterinara (colegiu), Tehnologia prelucrarii produselor agricole si Agromontanologie.
De la Universitatea -Alexandru Ioan Cuza- din Iasi au fost acreditate pentru IDD specializarile Istorie-Geografie si Psihologie-Pedagogie, iar de la Universitatea -Lucian Blaga- din Sibiu – Matematica-Informatica, Jurnalistica, Agromontanologie, Istorie, Drept si Turism – Servicii.
Totodata, plenul CNEA a hotarat respingerea pentru a doua oara a Universitatii Ecologice, din cauza unor probleme legate de modul in care a fost gestionat patrimoniul. Institutia trebuia sa investeasca 25% din profit in baza materiala proprie, dar a fost investit doar 17-18%.
In cazul Universitatii Biottera, Consiliul a hotarat, in aceeasi sedinta, amanarea pana la 29 aprilie a luarii unei decizii, data pana la care Comisia de control trebuie sa clarifice anumite aspecte. O parte din membrii Consiliului au vrut sa vada personal documentatia care atesta ca Universitatea Biottera corespunde standardelor.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane