In cadrul sedintei de luni, 25 februarie, a Consiliului National de Evaluare Academica si Acreditare, membrii consiliului au luat in discutie alte specializari de la forma de Invatamant la Distanta, care au fost analizate de comisiile de specialitate in ultima perioada. In urma vizitelor efectuate la 17 universitati, au fost analizate alte 74 de specializari pentru care s-a cerut autorizatie de functionare la forma de ID. In urma materialelor prezentate de comisiile de specialitate, au fost facute propuneri de autorizare pentru functionarea cu aceasta forma de invatamant la 33 de specializari, alte 41 primind aviz negativ. Urmeaza ca la urmatoarea sedinta a consiliului sa fie validate aceste propuneri.
Un alt punct pe ordinea de zi l-a constituit validarea de catre membrii CNEAA a altor specializari pentru care, anterior, au fost facute vizite in teritoriu.
Consiliul a propus spre acreditare specializarile: Inginerie economica in domeniul mecanic si Cadastru de la Universitatea din Oradea; Colegiul de Tehnica de Calcul de la Universitatea -Valachia- din Targoviste; Stiinta si ingineria materialelor (cu schimbarea denumirii in Ingineria materialelor) de la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca; Jurnalistica – Limba si literatura engleza de la Universitatea de Vest -Vasile Goldis- din Arad.
Nu a fost propusa pentru acreditare specializarea Birotica a Universitatii -Fortuna- din Bucuresti.
Pentru autorizare, membrii CNEAA au propus urmatoarele specializari: Inginerie economica in domeniul mecanic de la Universitatea de Nord din Baia Mare; Planning teritorial (cu schimbarea denumirii in Planificare teritoriala) de la Universitatea din Oradea; Conducerea unitatilor comerciale si de turism (colegiu ce functioneaza la Husi) de la Universitatea -Lucian Blaga- din Sibiu; Economia comertului, turismului si serviciilor de la Universitatea -Aurel Vlaicu- din Arad; Finante-Contabilitate (de la Brasov) a Universitatii -Spiru Haret- din Bucuresti; Colegiul de Administratie Publica Locala al Universitatii -Petre Andrei- din Iasi.
Nu au fost propuse pentru autorizare provizorie: Fundatia Actiunea Ecologica Romana – Universitatea Ecologica din Craiova – Ecologie; UMF -Iuliu Hatieganu- din Cluj-Napoca – Informatica medicala si Colegiul de Informatica medicala; Universitatea -Bioterra- din Bucuresti – Inspectie si legislatie fitosanitara si zooveterinara (de la Dragasani) si Silvicultura; Fundatia -Master- din Constanta – Inspectie si legislatie tehnico-economica fitosanitara si veterinara, Zootehnie; Universitatea de Nord din Baia Mare – Drept; Universitatea -C. Brancusi- din Tg. Jiu – Institutori – O limba straina (germana); Universitatea -Politehnica- din Timisoara – Comunicare si relatii publice; Universitatea -Petre Andrei- din Iasi – Studii europene; Universitatea -Tibiscus- din Timisoara – Administratie publica, Universitatea -Banatului- din Timisoara – Administratie Publica.
Incepand din primele zile ale lunii martie 2002, comisii mixte, formate din reprezentanti ai CNEAA si ai MEC, vor incepe controalele la alte 18 institutii de invatamant superior, dintre care sase sunt de stat.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane