Home Social Liceenii invata sa fie lideri

Liceenii invata sa fie lideri

DISTRIBUIŢI

In cadrul parteneriatului pe anul 2001-2002, Junior Achievement Romania si Connex au lansat, ieri, un nou program destinat elevilor de liceu din Romania. Programul se plaseaza in spiritul economiei de piata si faciliteaza accesul tinerei generatii la cerintele pietei muncii si succesului profesional. -Programul este o modalitate de a invata sa stii sa-ti identifici punctele slabe, dar si pe cele forte. Atunci cand vei lucra intr-o economie de piata, trebuie sa stii cat mai multe despre tine, dar si despre modul in care functioneaza companiile, despre cum poti accede la o cariera in cadrul lor, despre cum functioneaza lumea afacerilor, ca parteneriat intre performantele individuale si cele de grup-, a precizat directorul executiv al Junior Achievement Romania, Stefania Popp.

Pana in prezent, au beneficiat de acest program peste 27.000 de elevi din toate ciclurile scolare. Din pacate, Romania, desi detine cel mai mare numar de elevi beneficiari ai cursurilor Junior Achievement, se claseaza – procentual vorbind – printre ultimele tari din Europa de Est, beneficiare ale acestui program.

Programele JA Romania se desfasoara pe toate treptele scolii, sase teme derulandu-se in perioada gradinita – clasa a VI-a; elevii sunt introdusi in identificarea rolului fiecarei persoane ca membru al familiei, rolul familiei in economia locala. Cu ajutorul materialelor didactice si al simularilor, cei mici iau cunostinta de problematica economica a comunitatii, de componenta afacerilor locale.

Pentru gimnaziu, aplicatiile sunt pe doua teme: -Eu si economia- si -Cum functioneaza o companie-. Cele doua teme, insotite de documentare adecvata, familiarizeaza elevii in dezvoltarea aptitudinilor personale in interesul problemelor economice si sociale. Totodata, ei invata maniere de a cauta un loc de munca si fac exercitii de business.

In liceu, deja cursurile sunt corelari ale conceptelor economice aplicate in viata reala; tinerii afla – prin exercitii si studii de caz – despre implicatiile in economie ale fortei de munca, ale managerului, producatorului, consumatorului, Guvernului.

Programul se va finaliza cu un concurs national, al carui premiu consta in participarea la conferinta de Management MGTII, de anul viitor de la Chicago.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.