Home Social Ministrul Educației a politizat concursurile pentru inspectori școlari și în comunicate

Ministrul Educației a politizat concursurile pentru inspectori școlari și în comunicate

DISTRIBUIŢI

În intervalul 11 martie – 19 mai 2015, la nivelul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice s-au desfăşurat concursurile pentru ocuparea posturilor de inspectori şcolari generali, inspectori şcolari generali adjuncţi şi directori ai caselor corpului didactic.
Dezamăgit probabil că a trebuit să respecte legea, Ministrul Educației de care o să auziți în curând în contexte neplăcute lui pentru achizițiile publice făcute la Facultatea de Agronomie, a emis un comunicat în care inserează două remarci stupide. Comunicatul e semnat Biroul de presă, condus de Daniel Tomoni, al cărui CV este confidențial.

CITEȘTE ȘI MINISTRUL EDUCAȚIEI, SORIN CÂMPEANU, BUN PENTRU DNA

Prima e cea conform căreia „concursurile pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general, inspector şcolar general adjunct şi director al Casei Corpului Didactic s-au desfăşurat în deplină transparenţă şi legalitate”. Bravo și vreți un premiu că ați respectat legea, sau ce?
Și a doua, „Menţionăm că metodologia după care s-a desfăşurat concursul este în deplină corelaţie cu Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011, asumată de către guvernul PDL”. Păi dacă asta este Legea în vigoare ce trebuia? Ce mesaje vrea mediocrul ăsta de Câmpeanu să transmită?

Comunicatul continuă cu acuzația că acum învățământul este politizat: „Principalele obiective ale conducerii Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice sunt depolitizarea şi profesionalizarea învăţământului românesc. Ocuparea acestor posturi de la vârful inspectoratelor şcolare judeţene, prin concurs, pe criterii de competenţă managerială, elimină orice suspiciune în legătură cu intervenţia politicului prin numiri directe sau delegări de sarcini.”

La acest concurs, primul după anul 2008, au participat un număr de 207 candidaţi, 80 fiind declaraţi admişi. Astfel, în 21 de judeţe există inspectori şcolari generali cu contract de management, în 20 de judeţe au fost declaraţi admişi 28 de candidaţi pentru posturile de inspectori generali adjuncţi, iar pentru posturile de directori ai caselor corpului didactic au fost declaraţi admişi 31 de candidaţi. În judeţele Călăraşi, Cluj, Dâmboviţa, Tulcea şi Sălaj echipele manageriale sunt complete. La polul opus se situează judeţele Arad, Bacău, Harghita, Olt şi Vaslui, unde niciun candidat nu a reuşit să promoveze concursul.

Și la final comunicatul mai subliniază încă o dată că totul a fost legal. Ce-aveți fraților? V-a acuzat cineva de ceva cu concursurile astea?
„Participarea, în calitate de observatori, a liderilor judeţeni şi a conducerii centrale ale celor două mari confederaţii sindicale din învăţământ, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, precum şi a reprezentanţilor Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar, certifică desfăşurarea în deplină transparenţă şi legalitate a concursurilor organizate de minister.

Conducerea Ministerului Educaţiei şi Cercetării ştiinţifice va veghea la asigurarea aceluiaşi cadru legal şi climat propice pentru concursurile de ocupare a funcţiilor de inspectori şcolari, ce se vor desfăşura în perioada 20 mai – 7 iunie.”

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.