Peste 200 de persoane din Copsa Mica sunt suspecte de enterocolita, sase copii find deja internati la Spitalul Municipal din Medias. Medicii apreciaza ca starea copiilor s-a ameliorat.
Imbolnavirile au fost cauzate de consumul de apa. Primarul orasului Copsa Mica, Coriolan Pop, a afirmat ca doua surse de alimentare cu apa au fost oprite, iar bazinele au fost clorinate. Reprezentantii Primariei actioneaza, in prezent, pentru dezinfectarea si protejarea surselor de apa, precum si sigilarea cismelelor a caror panza freatica are o adancime mai mica de doi metri.
Specialistii care au luat probele de apa sunt de parere ca aceasta a fost contaminata cu agenti biologici, din cauza ploilor abundente inregistrate in ultimele zile. Nu este exclusa nici poluarea cu agenti chimici. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Sibiu apreciaza ca apa de la cismele a fost infectata in urma infiltratiilor de substante nocive in panza freatica.
Locuitorii cartierului Laborator din Copsa Mica au spus ca, in ultimele zile, au consumat apa din cismelele amenajate de Consiliul local, deoarece reteaua de apa potabila a orasului se afla in reparatie. Acestia sustin ca, la scurt timp, au inceput sa aiba dureri abdominale, stari de voma, diaree si dureri de cap.
Asistentii medicali de la dispensarele teritoriale, care au fost trimisi in teren de Directia de Sanatate Publica Sibiu, au spus ca au prescris tratament impotriva enterocolitei pentru aproximativ 100 de persoane care au refuzat sa se interneze in spital, invocand lipsa banilor.
Prefectul judetului Sibiu, Mircea Silvestru Lup, insotit de inspectori de la Directia de Sanatate Publica si Inspectoratul de Protectie a Mediului, s-au deplasat la Copsa Mica pentru a vedea care este cauza infestarii apei.
In urma cu o luna, tot din cauza mizeriei si a infestarii apei potabile, orasul Calan, din judetul Hunedoara, s-a confuntat cu o astfel de epidemie.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane