Home Social Nici un liceu fara calculatoare

Nici un liceu fara calculatoare

DISTRIBUIŢI

-Toate cele 1.320 de licee din Romania vor fi informatizate pana la inceputul anului scolar 2003-2004, iar materiile pentru examenul de Bacalaureat vor fi predate cu ajutorul calculatorului-, a declarat Ecaterina Andronescu, ministrul educatiei si cercetarii.

Ministrul, care a facut aceasta declaratie in deschiderea simpozionului **Sistemul Educational Informatizat – O sansa pentru Romania-, organizat in perioada 6-7 decembrie, la Sinaia, a adaugat ca proiectul de informatizare a liceelor a inceput in 2001. In prima etapa – faza pilot – au fost dotate cu calculatoare 120 de licee, obiectiv pentru care au fost alocate 200 miliarde de lei.

Pentru informatizarea celorlalte 1.200 de licee sunt necesare 60 milioane de dolari, a mai spus ministrul, care a precizat ca, pana la sfarsitul anului scolar 2004-2005, vor fi echipate cu calculatoare aproximativ 7.000 de scoli generale.

-Avem contract ca, pana in aprilie 2003, toate liceele din tara sa beneficieze de laborator echipat cu 25 de calculatoare, server, imprimanta, precum si o varianta imbunatatita a soft-ului educational, astfel incat anumite lectii, pentru inceput cele pentru examenul de Bacalaureat, sa poata fi predate cu ajutorul calculatorului-, a mai spus Andronescu.

Tot pana in septembrie 2003, toti profesorii din invatamantul liceal vor fi cuprinsi intr-un program de calificare in domeniul informatic.

Potrivit ministrului, in prezent mai mult de jumatate dintre profesori stiu sa foloseasca un calculator, iar peste 30% lucreza chiar foarte bine.

Florin Ilia, seful Departamentului Internet Space Siveco Romania, a spus ca, inainte de demararea programului SEI, la o suta de liceeni reveneau 2,7 calculatoare, iar din acestea numai unul era conectat la Internet. In tarile candidate, la o suta de elevi revin 4,2 calculatoare, iar 2,7 dintre aparate sunt conectate la Internet.

In statele membre UE, la o suta de elevi sunt 15,4 calculatoare, 10,8% din aceste aparate avand conectare la Internet.

La sfarsitul programului, respectiv in 2003, la o suta de liceeni din Romania vor reveni 8,4 calculatoare, peste media din tarile candidate, a mai spus Ilia.

Accesul la calculator al elevilor din gimnaziu este mult mai redus, astfel ca, la o suta de elevi revine un singur calculator.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.