Home Social Organizarea licentei a fost reglementata

Organizarea licentei a fost reglementata

DISTRIBUIŢI

Ministerul Educatiei si Cercetarii, prin Ordinul 3104/25.01.2002, a stabilit noul cadru general de organizare a examenelor de finalizare a studiilor in invatamantul superior – examene de absolvire, licenta, diplome, selectie sau disertatie.

In baza acestui ordin, si universitatile particulare acreditate prin Ordonantele de Urgenta nr. 128-135/2001 au posibilitatea de a organiza examene de finalizare a studiilor.

In functie de tipul de examen, exista totusi mai multe specificari, menite sa clarifice si situatia absolventilor de la -particularele- care nu au fost acreditate, sau care au intrat in regim de lichidare. Astfel, in articolul 5-(1) se stipuleaza ca -pot sustine examen de selectie numai absolventii de invatamant superior particular inmatriculati in anul I de studii in perioada 1990-1996, la specializari neautorizate sa functioneze provizoriu, care nu au fost autorizate sa functioneze provizoriu sau acreditate pana la data inscrierii la examenul de selectie-. In acelasi articol, la punctul (2), se precizeaza ca -pot sustine, dupa caz, examen de absolvire, de licenta sau de diploma: a) absolventii de invatamant superior ai unor specializari acreditate sau ai unor specializari autorizate sa functioneze provizoriu; b) absolventii de invatamant superior care au fost inmatriculati la specializari autorizate sa functioneze provizoriu carora, ulterior, li s-a retras autorizarea de functionare provizorie sau care au intrat in lichidare; c) absolventii de invatamant superior particular care au promovat examenul de selectie-.

In ce priveste rolul si statutul universitatilor in organizarea examenelor de finalizare, in articolul 7, la punctul (2), se mentioneaza ca -o institutie de invatamant superior de stat acreditata poate organiza, dupa caz, examen de absolvire, examen de licenta sau examen de diploma, pentru absolventii proprii sau ai altor institutii de invatamant superior de stat sau particulare, la: a) specializari pentru care are acreditare, in conditiile legii – denumite, in continuare, specializari acreditate; b) specializari autorizate sa functioneze provizoriu, inrudite cu specializari acreditate din acelasi domeniu (profil).

La punctul (5) sunt mentionate si trei institutii de invatamant superior de stat care au dreptul sa organizeze examene de absolvire, licenta, diploma sau disertatie numai pentru absolventii proprii. Ele sunt Universitatea din Pitesti, Universitatea -Valahia- din Targoviste si Universitatea -Constantin Brancusi- din Targu Jiu.

Prevederile acestui ordin se aplica cu incepere din sesiunea de vara a anului universitar 2001-2002, inclusiv pentru absolventii promotiilor anterioare care nu au sustinut sau nu au promovat examenul de selectie, de absolvire, licenta sau disertatie.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.