Conform unui studiu realizat în toată Europa de o firmă de recrutare, piața muncii se va redresa în 2011 în Romånia. Cu toate acestea, piața va continua să întåmpine cåteva dificultăți și în primul trimestru din 2011, cånd 17% dintre angajatorii romåni și-ar putea reduce numărul salariaților, în timp ce doar 15% ar putea face noi angajări, potrivit studiului. Astfel, perspectivele de angajare sunt în scădere cu două puncte procentuale comparativ cu trimestrul anterior, însă față de aceeași perioadă a anului trecut prezintă o creștere de 9 puncte procentuale, potrivit Studiului privind Perspectivele Angajării de Forță de Muncă. Studiul analizează activitățile de angajare în primul trimestru din anul 2011 și a fost realizat pe un eșantion de aproximativ 64.000 de angajatori din 39 de țări și teritorii. În Romånia, studiul se bazează pe răspunsurile a 750 de angajatori.
„Un semnal vizibil privind stabilizarea pieței muncii este dat de faptul că 62% dintre angajatori afirmă că vor să-și păstreze personalul actual, iar 15% manifestă intenții de angajare. Cu toate acestea, dată fiind și stagnarea activității din perioada Sărbătorilor de iarnă, un procent mai mare de angajatori (17%) dau semne că își vor reduce personalul pe parcursul trimestrului următor“, a declarat într-un comunicat coordonatorul de marketing și comunicare al firmei de recrutare, Eliza Nechifor.
Ea a adăugat că angajatorii găsesc cu dificultate persoanele potrivite, în ciuda numărului redus de posturi disponibile. În ceea ce privește comparațiile între sectoarele de activitate, angajatorii din trei dintre cele 10 sectoare de activitate analizate anticipează creșteri ale activității de angajare în cursul trimestrului întåi din 2011. Astfel, angajatorii din sectorul de comerț cu ridicata și cu amănuntul raportează o previziune netă de angajare de +14%, iar cei din sectorul industria prelucrătoare de +10%. Cåteva oportunități sunt preconizate și în sectorul finanțe, asigurări, servicii imobiliare și servicii de afaceri (+6%).
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane