Home Social Politicienii isi impart hotelurile din Neptun Olimp

Politicienii isi impart hotelurile din Neptun Olimp

DISTRIBUIŢI

Adunarea Generala a Actionarilor de la SC Neptun Olimp SA a decis, in data de 19 septembrie 2001, divizarea companiei in 27 de societati mai mici. Inainte de divizare, SC -Neptun Olimp- SA avea un capital social de 208,9 miliarde de lei, dintre care 54% (112,8 miliarde de lei) din actiuni sunt detinute de catre Ministerul Turismului, 39,6% apartin SIF Transilvania, 6,33% revin diverselor persoane fizice si juridice si 0,016% managerilor.

Ar mai trebui un Neptun ca sa fie toti -clientii- multumiti

Structura actionariatului la noile societati este aceeasi cu cea a societatii–mama-. Dintre cele 27 de societati, doar patru au capital social de peste zece miliarde de lei, iar la restul valoarea capitalului este cuprinsa intre 1,4 si 8,4 miliarde de lei. Practic, noile societati au fost constituite pe structura complexurilor hoteliere administrate de catre Neptun – Olimp, ceea ce inseamna ca acela care va cumpara pachetul de actiunii detinut de catre Ministerul Turismului va deveni actionarul majoritar. Intre cele 27 de societati noi se numara: Neptun – Olimp, Midia – Neptun, Tomis – Olimp, Istria – Neptun, Callatis – Neptun, Ovidiu – Prahova, Clabucet – Neptun, Covasna – Neptun, Decebal – Neptun, Sulina – Neptun, Service – Neptun, Neptun, Terra – Neptun, Hotel Club – Neptun, Olimp, Transilvania – Olimp, Moldova – Olimp, Muntenia – Olimp, Oltenia – Olimp si Banat – Olimp.

Chiar daca nimeni nu vrea sa recunoasca, artizanul acestei divizari rapide este actualul director al societatii, Dumitru Filip. Surse din cadrul Ministerul Turismului au precizat ca aceasta miscare nu s-ar fi realizat fara acordul ministrului Dan Matei Agathon. De asemenea, sub aparenta intarzierii procesului de privatizare, Executivul va emite o hotarare conform careia anumite hoteluri vor fi date unor fosti sau actuali mari sportivi. Pe aceasta lista cu sportivi celebri se vor strecura si numele catorva protejati ai momentului, care n-au nici o legatura cu sportul.

Unele hoteluri isi vor schimba proprietarul prin negociere directa. Evaluarea unitatilor de la Neptun – Olimp care vor fi privatizate este la nivelul anului 1994, iar acum reevaluarea lor ar dura cel putin doua luni si jumatate.

In prezent, la Neptun se duce o lupta acerba, pentru acapararea hotelurilor, intre doua tabere: cea a localnicilor si cea a potentatilor politici de la Bucuresti. Una dintre persoanele importante din partidul de la conducere a precizat, intr-o discutie particulara, ca -ar trebui sa se mai construiasca inca un Neptun pentru a multumi pe toata lumea -.

Licitatie cu castigatorul dinainte cunoscut

Dintre cele mai atractive noi societati se numara -Olimp-, care se compune din Complexul Panoramic – Amfiteatru – Belvedere. Aceste trei hoteluri le-au facut cu ochiul premierului Adrian Nastase si ministrilor Miron Mitrea si Dan Matei Aghathon. Inca de la inceputul anului, deja au fost plantati la conducerea hotelurilor oamenii de incredere ai celor trei, pentru a lua pulsul si a usura transferul.

O alta societate nou infiintata al carui viitor proprietar se cam stie este Terra – Neptun, care include, pe langa hotelul cu acelasi nume, si complexul -Caraiman-, pastorit la ora actuala de catre sotia directorului Dumitru Filip.

Hotelul -Miorita- este rezervat unei rude a ministrului turismului. De asemenea, si finul lui Dan Matei Agathon, care conduce in prezent un hotel din Bucuresti, va primi un hotel de trei stele din Neptun. O firma constanteana care a intrat in posesia unui hotel al BTT isi va imbogati patrimoniul cu inca un hotel din Neptun. Si hotelul -Galati- din Neptun are destui petitori, printre care cel mai indarjit este actualul secretar de stat de la turism, Alin Burcea. Intamplator sau, acesta l-a cununat recent pe fiul lui Dan Matei Agathon… Un numar de vile este deja -amanetat- pentru reprezentantii de vaza ai partidului de guvernamant, printre care si un consilier prezidential, mare revolutionar.

Deocamdata numai membrii AGA stiu care sunt actionarii celor 27 de noi societati si ce imobile si bunuri includ acestea. -Pana nu se va publica in ?çMonitorul Oficial?ê nu se poate sti care sunt actionarii noilor societati-, suna raspunsul oficial al Ministerului Turismului. Transparenta, deschidere, privatizare cu presa de fata, sunt cateva sloganuri trambitate de stafful Turismului. Deocamdata doar vorbe in… briza Neptunului.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.