Primaria Capitalei ar urma sa preia, in luna septembrie, de la Ministerul Economiei centralele termice si RADET. Acest lucru a devenit posibil dupa ce guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta prin care s-a stabilit ca administratiile locale vor prelua centralele termice si vor fi si cele care vor stabili pretul gigacaloriei. Schimbarea ar urma sa dea Bucurestiului, un oras cu resurse financiare mari, posibilitatea de a obtine preturi mai mici. Primarul Adriean Videanu (foto) sustine insa ca ar prefera sa fie prudent in privinta preturilor, deoarece totul va depinde de costurile cu care Bucurestiul va obtine combustibilii.
-Sa vedem in primul rand cu ce preturi achizitionam combustibilul. Vedeti ca piata internationala este intr-o continua miscare. De aceea as fi un picut mai rezervat. Sigur ca vom incerca sa optimizam activitatea si avem toate premisele, dar nu avem combustibilul in curte. Sunt rezervat in ceea ce inseamna costurile la agentul termic-, a declarat primarul Bucurestiului, Adriean Videanu.
Procesul de trecere a centralelor termice la administratiile locale a inceput in urma cu aproximativ patru ani. In orasele mari, cu resurse pentru modernizarea centralelor, rezultatele au fost pozitive, dar in multe orase exista inca probleme. Cel mai recent, la Brasov, aproape intreg orasul a ramas fara apa calda pentru ca primaria, prin centrala termica, a acumulat datorii uriase fata de furnizorul Distrigaz.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane