Prin 2007 Primăria și Consiliul Local din Comuna Ibănești județul Vaslui au hotărât să înceapă construcția unei noi clădiri pentru sediul primăriei. N-au găsit o altă locație decât în mijlocul terenului de sport . Au găsit o firmă , s-a turnat fundația, după care aceeași „elită” a decis oprirea lucrărilor din lipsa banilor dar și pentru că între timp s-a găsit sediu. Fundația din beton a rămas pe teren , se degradează de la an la an , construcția primăriei nu va continua iar comuna a rămas fără teren de sport. În acea perioadă în sat era închegată o echipă de fotbal ce juca în liga a patra , acum tinerii se adună în jurul crâșmelor . Nimeni din actuala și vechea „elită” din comună nu-și asumă riscul de a propune în ședințele consiliului local demolarea betonului de pe teren . Nu-și permite nimeni deoarece fiecare din „elită” se simte responsabil de această situație , cu toții au fost de acord să facă primărie și apoi să nu mai facă. Consider că nu era necesar să se distrugă ceva, mă refer la terenul de sport , pentru a se încerca să se facă altceva. Se putea găsi ușor un alt teren , pe 1000 mp s-ar fi putut construi o clădire, faptul e deja consumat deci cred că ar trebui hotărât ceva cu terenul . Opinia mea e împărtășită de majoritatea din comună dar din nefericire oamenii n-au curajul să protesteze, se mulțumesc să aștepte doar să vină timpuri mai bune. În imagine consilieri si primarul din mandatul 2004-2008 , o mare parte dintre ei sunt si azi , de la stanga la dreapta, Parlog Ion (decedat între timp) , Toader Topala, Ghita Geagu , Titi Ibanescu, Petrica Ciobotaru, Benone Pletea (primar) , Petrica Alistar, Vasile Mocanu, Smantana …. , Ionel Iacomi, Costel Botez, Romeo Baboi (viceprimar)]
Terenul din Ibăneşti pe care odinioară se întreceau echipele de fotbal din comuna este acum abandonat. Doar cele două porţi de lemn mai amintesc că în urmă cu aproape un deceniu aici era un teren de fotbal. Parcul de joacă pentru copii distrus aproape în totalitate nu face decât să înrăutăţească imaginea din centrul comunei. Mai mult, terenul de fotbal din comună era singura distractie pentru cei tineri, spun oamenii.
“Uitaţi cum aleargă, nici măcar nu au început orele şi ei sunt pe teren. Aici sunt copii, sunt şi tineri…ar fi o idee bună să facă din nou o echipă de fotbal. Dezamăgire totală, nimeni nu se ocupă de el,” a declarat la DIGI24, Dragoş Cernat, profesor de educaţie fizică şi sport.
Autorităţile spun că au fost nevoite să întrerupă lucrările din lipsă de fonduri. 1,3 milioane ar costa ridicarea unui nou sediu pentru primărie, adica bugetul pe mai bine de zece ani al Consiliului Local. Nu vor să renunţe însă la idee.
“Eu ştiu, la Guvern să vedem dacă găsim înţelegere. Eu cred că prioritar era primăria, că era un sediu important, acolo zic eu că se lucrează intens, sunt cereri, documente, acte şi prioritatea este primăria, după care terenul de sport îl vom amenaja în funcţie de posiblităţile pe care le avem la nivel local,” a declarat Costel Tudor, consilierul personal al primarului comunei Ibăneşti.
În comuna Ibăneşti locuiesc aproximativ 1.500 de persoane