Home Social Producerea unui medicament poate dura si 12 ani de cercetare

Producerea unui medicament poate dura si 12 ani de cercetare

DISTRIBUIŢI

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, desi in lume exista peste 30.000 de boli cunoscute, in prezent, doar 25% din ele beneficiaza de un tratament eficient. Acest lucru este explicat de reprezentantii Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) prin faptul ca inovatia farmaceutica inseamna, pe langa riscuri investitionale mari si multi ani de munca in cercetare si dezvoltare. Astfel, pentru producerea unui singur medicament si lansarea lui efectiva pe piata, trec in medie 12 ani. Din zece mii de substante promitatoare, doar una, cel mult doua supravietuiesc testelor, cheltuiala atingand aproape 900 de milioane de euro.

Mai mult, potrivit ARPIM, din cinci medicamente noi, doar trei recupereaza sau depasesc investitia in dezvoltarea lor. Cu toate acestea, banii alocati inovatiei in domeniul farmaceutic ating cel mai mare procent decat in orice alt sector industrial, depasind chiar investitiile din domeniul high-tech. Numai in anul 2002, cheltuielile pentru cercetare si dezvoltare ale marilor companii farmaceutice s-au ridicat la 50 de miliarde de euro.

Reprezentantii ARPIM sustin ca in prezent, la nivel mondial, se lucreaza la peste 700 de noi medicamente si vaccinuri din toate categoriile terapeutice. In ultimii 20 de ani, echipele coordonate de peste 500 de oameni de stiinta au descoperit si au adus pacientilor mai mult de 90% din medicamentele existente astazi in lume.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.