
Membrii Mișcării de Rezistență de la Pungești vor înființa o organizație neguvernamentală prin intermediul căreia să rezolve în instanță o serie de chestiunii legate de situația explorării gazelor de șist.
Potrivit unuia dintre liderii Mișcării de Rezistență de la Pungești, Constantin Pâslaru, până acum protestatarii au primit sprijin din partea mai multor organizații neguvernamentale care i-au reprezentat în instanță.
"Am beneficiat de sprijin din partea mai multor asociații și ONG-uri, cărora le mulțumim, dar este momentul să ne înființăm propriul ONG fiindcă ne-am decis să mergem în instanță pentru a reclama abuzurile autorităților locale și județene, dar și ale Jandarmeriei. Nu am fost lăsați să facem greva foamei, nu am fost lăsați să protestăm pașnic, așa că este timpul să rezolvăm nemulțumirile noastre în instanță", a afirmat marți Constantin Pâslaru.
Noul ONG se va numi "Mișcarea de Rezistență de la Pungești".
Membrii Mișcării de Rezistență de la Pungești au anunțat la sfârșitul săptămânii trecute, printr-un comunicat de presă intitulat "La Pungești nu ai voie nici măcar să mori", că renunță la greva foamei, urmând să se decidă în ce fel vor continua să protesteze față de decizia Chevron de a instala în perimetrul Siliștea prima sondă de explorare a gazelor de șist.
Reprezentanții Jandarmeriei au anunțat pe 8 decembrie 2013 că localitatea Pungești a fost declarată "zonă specială de siguranță" din cauza incidentelor violente din ziua precedentă, atunci când cei aproximativ 500 de protestatari ar fi distrus gardurile amplasate pe terenul concesionat de Chevron, unde se lucrează pentru amenajarea platformei pe care urmează să fie amplasată prima sondă de explorare a gazelor de șist din județ.