Romånii sunt din ce în ce mai stresați de felul în care se comportă conaționalii săi în locurile publice. Astfel, potrivit unui sondaj realizat de furnizorul de soluții pentru spațiul de lucru Regus, stilul de condus neadecvat sau periculos al șoferilor reprezintă un factor major de stres pentru romånii care se îndreaptă spre serviciu și le subminează productivitatea și satisfacția profesională, se arată în comunicat. „Stresul provocat de trafic și stilul de condus periculos reprezintă probleme reale atât pentru șoferi, cât și pentru pietoni, de aceea sunt atât de frecvent menționate“, se arată în sondaj.
În România, durata medie a unui drum spre birou, numai dus, este de 28 de minute, însă 20% dintre români trebuie să călătorească peste trei sferturi de oră în fiecare sens.
Un alt factor care diminuează drastic starea de calm și productivitatea la locul de muncă este lipsa informațiilor despre întreruperea serviciilor sau despre ambuteiaje.
Poluarea și căldura excesivă și conversațiile zgomotoase la mobil ale celorlalți navetiști se numără, de asemenea, printre principalii factori de stres.
„Nebunia telefoanelor mobile și comportamentul nepoliticos se mențin și ele în top datorită persoanelor în cauză, care nu realizează sau cărora nu le pasă că strică ziua multor oameni, chiar de la începutul ei“, se precizează în sondaj. Compania Regus, cu sediul central la Luxemburg, administrează peste 1.100 de centre de afaceri în 500 de orașe din 85 de țări.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane