Pierderea locului de muncă este un adevărat stres pentru multe persoane care se închid în ele și nu mai reușesc deseori să depășească momentul. Aceștia văd momentul ca unul dificil și implică un noian de probleme apăsătoare: veniturile scad, obligațiile financiare sunt mai greu de onorat, iar găsirea unui nou serviciu poate necesita un timp îndelungat. Dacă vă confruntați cu o situație de acest fel, e bine să aveți în vedere cåteva lucruri pentru a detensiona dificultățile iminente și a depăși cu bine momentul. Pentru a veni în ajutorul celor care sunt într-o astfel de situație ANOFM a stabilit cåteva sfaturi utile. Reprezentanții instituției susțin, într-un comunicat de presă, că trebuie să vă mobilizați și să vă faceți rapid un „plan de bătaie“.
În mod evident, gestionarea resurselor bănești devine un punct central căruia trebuie să îi dați atenție. Dacă vă aflați în situația de a nu mai putea să vă plătiți datoriile, solicitați băncii o soluție de restructurare a creditelor sau chiar acordarea unei perioade de grație. Interesați-vă, în același timp, care sunt beneficiile de care puteți dispune din partea statului sau a angajatorului.
Nu ezitați să cereți angajatorului o recomandare care vă poate fi de real ajutor în demersul de obținere al unui nou serviciu. Dacă îndepliniți anumite condiții, puteți obține, pentru o perioadă, și un ajutor financiar de la stat, șomajul, conform legii 76/2002, cu modificările și actualizările ulterioare.
Nu în ultimul rånd, mobilizați-vă pentru obținerea cåt mai rapidă a unui nou loc de muncă; apelați, în acest sens, la agențiile de recrutare, la site-urile de specialitate, la anunțurile din presă și nu uitați să vă întrebați toți cunoscuții dacă știu de existența vreunui post vacant în companiile la care lucrează.
Actualizați-vă CV-ul. Nu fiți rigid atunci cånd căutați o nouă slujbă – s-ar putea să gasiți un loc de muncă într-un domeniu cu totul nou. Nu ezitați să acceptați, chiar și pentru o vreme, activitățile cu program limitat sau pe cele cu durată determinată – vă vor asigura o sursă de venit și vă mențin activ.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane