Recenta simulare a admiterii in liceu a dat ceva bataie de cap Ministerului Educatiei si Cercetarii. In Capitala sunt nu mai putin de 30.000 de absolventi ai clasei a VIII-a si s-au inregistrat destule neajunsuri in cadrul simularii de saptamana trecuta – fise completate gresit, neincadrarea in timp a celor care trebuiau sa introduca datele de pe fise in calculator, personal neadecvat (slab instruit).
Cea mai frecventa problema a fost introducerea eronata a datelor de pe fisele completate de elevii claselor a VIII-a. Ministrul Educatiei si Cercetarii, Ecaterina Andronescu, a afirmat ca problema se va remedia, prin infiintarea unor centre specializate de introducere a datelor de pe fise. In fiecare sector va exista un asemenea centru, cu 15-20 de calculatoare si personal specializat. Scolile nu vor mai participa la introducerea datelor, ci doar vor colecta fisele elevilor, care vor fi transportate la centrele respective.
Multe dintre persoanele care au participat la simulare – si s-au ocupat cu introducerea datelor – nu au avut suficiente cunostinte despre lucrul cu calculatorul. Metodologia organizarii si desfasurarii admiterii in liceu nu a fost inca definitivata, expertii MEC analizand inca rezultatele simularii. Asociatia Tinerilor Reformisti inaintase, miercuri, Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, un protest care critica varianta MEC, atentionand ca sistemul permite introducerea unor date fictive, in scopul fraudarii admiterii. -Elevii si parintii nu pot controla corectitudinea datelor introduse in calculator-, a afirmat Mihai Alexandru, profesor de matematica la Liceul de Informatica -Dimitrie Cantemir-, membru al ATR.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane