Sorin Oprescu, edilul Capitalei, aruncă cu bani în stânga și-n dreapta, că doar nu dă de la el din buzunar. Acesta a cheltuit în doar câteva zile 120.000 de euro pentru un studiu de fezabilitate pentru crearea unui corp de voluntari care să intervină în situații de urgență. Primarul cheltuitor nu și-a pus nicio clipă problema că aceștia sunt volutari, deci neavând un contract ferm cu primăria cu siguranță că „cetățenii de bine“ vor putea sau nu să participe la acțiunile muncipalității în caz de dezastre. Prin acest studiu de fezabilitate, Opescu a mascat felul în care va arunca banii bucureștenilor pe geam. Astfel, studiul se va concentra pe identificarea celor mai bune soluții folosite de către autoritățile locale din lume pentru „crearea și dezvoltarea formațiunilor de voluntari, încadrarea, dotarea și utilizarea acestora în folosul comunității“, se arată în caietul de sarcnini. Corpul de Voluntari al Municipiului București va trebui să îndeplinească mai multe cerințe, printre care: să conducă, în toată Capitala, activitatea de prevenire pentru toate riscurile identificate, să fie operațional în cazul producerii dezastrelor, să participe și să îndeplinească misiunile specifice la organizarea și executarea activităților de anunțare, alarmare, evacuare, decontaminare, refacere și descarcerare. În același studiu va fi realizată o inventariere a riscurilor specifice Capitalei, pe baza Planului de Analiză și Acoperire al Riscurilor. Vor fi identificate astfel riscurile cele mai frecvente la nivelul municipiului și zonele cele mai vulnerabile, incluzând și elementele de infrastructură critică.
Elaborarea studiului de fezabilitate se va face în termen de un an de la data atribuirii contractului. Dar asta nu e tot, „medicul ratat“, Sorin Oprescu, ajuns „edilul care toacă banii“ a mai dat 20.000 de euro unei firme ca să afle care sunt locurile cele mai bune pentru a amplasa, în București, veceuri ecologice și cum le va folosi populația. Nebunie curată să dai bani ca cineva să îți spună cum să folosești un wc. Dar Oprescu nu se lasă. Primăria București va plăti firmei ISPE SA 83.700 de lei (circa 20.000 de euro) pentru un studiu de fezabilitate din care să afle unde este oportun să amplaseze toalete publice în Capitală, precum și modul în care populația va avea acces la acestea.
Potrivit site-ului guvernamental de licitații publice, în primă fază va fi elaborat un proiect pilot privind construirea a 20 de toalete publice la capetele unor linii ale Regiei Autonome de Transport București (RATB), precum și în zone cu trafic pietonal intens. În faza a doua, vor fi propuse încă 30 de amplasamente aparținând municipalității, tot în zonele cu trafic pietonal intens. Proiectantul toaletelor dorite de edili va trebui să propună și sistemul de acces, urmând să aleagă dintre patru variante propuse de municipalitate: gratuit, pe baza cartelelor RATB/METROREX, cu bon de intrare sau cu fise care să fie introduse într-un aparat aflat la intrarea în WC.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane