Home Social Spaga din Educatie, pusa la zid

Spaga din Educatie, pusa la zid

DISTRIBUIŢI

Noul Regulament scolar din invatamantul preuniversitar propus de Ministerul Educatiei si Cercetarii se anunta pe cat de drastic, pe atat de dificil de respectat.

Chiar daca pedepsele aplicabile celor care il vor incalca merg pana la excluderea din invatamant, este greu de crezut ca, in actualele conditii de subfinantare a Educatiei, elevii si parintii nu vor mai veni cu bani de acasa pentru unele -mici reparatii-, atat pentru salile de clasa, cat si pentru buzunarele unor cadre didactice…

MEdC incearca, prin noul regulament, descurajarea fenomenului de coruptie prin interzicerea participarii elevilor si cadrelor didactice la strangerea de fonduri banesti.

Totodata, cadrele didactice care conditioneaza notarea elevilor sau calitatea prestatiei didactice de obtinerea unor avantaje vor fi penalizate cu excluderea din invatamant.

In ce priveste calitatea actului didactic, MEdC a anuntat constituirea Comisiei de evaluare si asigurare a calitatii in invatamantul preuniversitar, care va face anual un raport despre calitatea educatiei in scoala, pe care il va prezenta in fata elevilor si parintilor.

Nu se vor mai face discriminari pe nici un criteriu, se anunta in noul Regulament. Practic, va exista egalitate in drepturi pentru toti elevii din invatamantul public si din invatamantul particular acreditat: burse, rechizite, Euro 200, transport, manuale pentru invatamantul obligatoriu, transfer, supliment alimentar etc.

Potrivit noului Regulament, elevii de la scolile de Arte si Meserii (SAM) vor avea, din acest an, posibilitatea de a se transfera la liceu, la sfarsitul clasei a IX-a, cu conditia promovarii Testelor nationale si a examenelor de diferenta aferente. Transferul se va efectua in limita locurilor disponibile.

Toate cazurile in care se remarca rele practici in scoala vor face necesara intrunirea Consiliului profesoral, respectiv a Consiliului de administratie, la solicitarea a 2/3 din componenta Consiliului elevilor si a majoritatii simple a Comitetului de parinti.

Totodata, se va institui un acord de parteneriat educational scoala-elev-familie, care va obliga parintii sa participe la continuarea educatiei copilului si acasa, in ideea de responsabilizare si implicare, atat a scolii ca furnizor de educatie, cat si a familiei – elev si parinte – ca beneficiar al serviciului educational.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.